Ειδήσεις, νέα για Πολιτική

Μήνυμα της ΕΕ στην Τουρκία: Ικανοποίηση στο Μαξίμου

Η στάση της αντιπολίτευσης

Μήνυμα της ΕΕ στην Τουρκία: Ικανοποίηση στο Μαξίμου
14.12.2019 | 15:26
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Μετά το μήνυμα που έστειλε στη Σύνοδο κορυφής η ΕΕ στην Τουρκία η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της , με τον πρωθυπουργό να δηλώνει πως στηρίζει απόλυτα τις ελληνικές θέσεις

Εμμένει η ‘Αγκυρα στην τακτική της έντασης και αντιδρά στην πλήρη στήριξη που παρείχε η ΕΕ στη χώρα μας και την Κύπρο. Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι από την Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός πήρε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα: καταδίκη της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο ενώ, «η επόμενη ημέρα βρίσκει την Τουρκία πολιτικά απομονωμένη και σε ακόμα πιο δύσκολη θέση».
Απόλυτα ικανοποιημένος επέστρεψε στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός. Η φράση που συμπεριλήφθηκε στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για την τουρκική προκλητικότητα «ικανοποίησε στο μέγιστο δυνατό βαθμό» την ελληνική κυβέρνηση, καθώς εκτιμάται ότι στηρίζει απόλυτα τις ελληνικές θέσεις σε τρία σημεία:
• Η ΕΕ τονίζει ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών
• ότι δεν συνάδει με το δίκαιο της θάλασσας και
• ότι δεν παράγει έννομες ενέργειες
• Ερωτηθείς για τα βήματα της Ελλάδας σε περίπτωση συνέχισης των προκλήσεων παρά την ευρωπαϊκή καταδίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας δεν μπαίνει σε ζυγαριά και δεν είναι αποτέλεσμα συμψηφισμού σε άλλα πράγματα».
• ΟΗΕ: Συστηματική παραβίαση του εμπάργκο όπλων για τη Λιβύη
• Συστηματική παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, περιγράφει έκθεση του ΟΗΕ που συζητήθηκε χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας, και αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών». Στην έκθεση καταγράφεται και τεκμηριώνεται η άμεση και σημαντική τουρκική ανάμιξη υπέρ της κυβέρνησης της Τρίπολης, με την οποία η Αγκυρα υπέγραψε τα παράνομα μνημόνια που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.
Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι «παραδόθηκαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης, θωρακισμένα οχήματα, όπλα, εξοπλισμός και πυρομαχικά, χωρίς καμία προσπάθεια να το αποκρύψουν».

 

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Πολιτική

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^