Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Βροχή ρεκόρ στην Αγιά και στη Ζαγορά έφερε η ΔΙΔΩ (χάρτες)

Μετρούν τις πληγες τους οι δύο δήμοι της Ανατολικής Θεσσαλίας

Βροχή ρεκόρ στην Αγιά και στη Ζαγορά έφερε η ΔΙΔΩ (χάρτες)
12.12.2019 | 07:54
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Πρωτοφανή ύψη βροχής κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του meteo, στη Θεσσαλία και ιδαίτερα στην Αγιά, όπου ειχαμε 141 χιλιοστά και στη Ζαγορά 159 χιλιοστά, ως αποτέλεσμα της κακκαιριας Διδούς, η οποία από χθες το απόγευμα μας..αποχαιρέτησε αφού τα φαινόμενα παρουσιάζουν πλέον ύφεση.

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα ημερήσια ύψη βροχόπτωσης της Τετάρτης 11/12/2019 (έως τις 23:20) όπως αυτά καταγράφηκαν από 343 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr ενώ επισημαίνονται τα ύψη βροχόπτωσης σε επιλεγμένες περιοχές.

 Βροχή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Θεσσαλία και τα νότια της Κεντρικής Μακεδονίας – 158 χιλιοστά βροχής στη Ζαγορά Πηλίου έως το απόγευμα της Τετάρτης 11/12

 

 Βροχή

Επαληθεύτηκαν οι προγνώσεις, σύμφωνα με τις οποίες ισχυρές και παρατεταμένες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έπλητταν την Ανατολική Θεσσαλία και τα νοτιότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας κατά την Τετάρτη 11/12. Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού έως το απόγευμα της Τετάρτης 11/12, τα ύψη αυτά ξεπέρασαν σε κάποιες περιπτώσεις τα 100 χιλιοστά σε διάστημα μικρότερο του εικοσιτετραώρου. Πιο συγκεκριμένα, και ενώ οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, στη Ζαγορά Πηλίου το ύψος βροχής έφτασε τα 158 χιλιοστά βροχής, στην Αγιά Λάρισας τα 134 χιλιοστά και στη Μακρινίτσα τα 126 χιλιοστά.

Βροχή

 

Σημαντική παράμετρος στη σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση ισχυρών και πιθανώς επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, πέρα από την επιτυχημένη πρόγνωση, αποτελεί η παρακολούθηση των φαινομένων. Αυτή απαιτεί, μεταξύ άλλων, ένα πυκνό δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών καθώς και συστήματα παρακολούθησης των φαινομένων στη ατμόσφαιρα, όπως το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Με τη χρήση τους είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε τα καιρικά φαινόμενα και να ενημερώνουμε άμεσα και με εγκυρότητα για την εξέλιξή τους κατά τις επόμενες ώρες. Ο χάρτης που ακολουθεί παρουσιάζει την πυκνότητα των κεραυνικών χτυπημάτων και ανανεώνεται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, δίνοντας μας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε και να ενημερώσουμε έγκαιρα για την εξέλιξη έντονων καιρικών φαινομένων όπως για παράδειγμα στις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλίας.
Βροχή


Βροχή ρεκόρ στην Αγιά και στη Ζαγορά έφερε η ΔΙΔΩ (χάρτες)


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^