Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Ενισχύεται η Πολεμική Αεροπορία: Στην 110 ΠΜ της Λάρισας το ελληνικό UAV MQ-9 «Guardian»

ο MQ-9 Reaper «Guardian» θα παρουσιαστεί στις 19 Δεκεμβρίου σε δημοσιογράφους

Ενισχύεται η Πολεμική Αεροπορία: Στην 110 ΠΜ της Λάρισας το ελληνικό UAV MQ-9 «Guardian»
11.12.2019 | 21:15
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
alphawood
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Το MQ-9 Reaper «Guardian» που είναι η Ελληνική έκδοση πρόκειται να παρουσιαστεί στις 19 Δεκεμβρίου σε δημοσιογράφους από την Ελλάδα κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Με την φράση «Ος τα πανθ’ ορά» που ανήκει στον ποιητή Μέναδρο του 4ου αιώνα π.χ. και είναι μέρος της φράσης «υπάρχει το μάτι της δικαιοσύνης που βλέπει τα πάντα», έφτασε στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα το “Ελληνικής έκδοσης” UAV MQ-9 Reaper από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com η πρεσβεία των ΗΠΑ ήδη επικοινωνεί την άφιξη του Μη Επανδρωμένου μέσω του Twitter με εικόνα που απαθανατίζει τον πρεσβευτή της Αμερικής στην Αθήνα Τζέφρι Παϊατ και Αμερικανούς επιτελείς, τον Αρχηγό του Γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη και τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.
ο MQ-9 Reaper «Guardian» που είναι η Ελληνική έκδοση πρόκειται να παρουσιαστεί στις 19 Δεκεμβρίου σε δημοσιογράφους από την Ελλάδα κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πρόκειται για UAV κατηγορίας “MALE”, ικανό να φέρει και οπλισμό. Σύμφωνα με πηγές που είναι γνώστες του θέματος το συγκεκριμένο UAV έχει πολλά περισσότερα συστήματα που είναι προσανατολισμένα στην θαλάσσια επιτήρηση και ασφάλεια μιας και η χώρα μας είναι ένας θαλάσσιος κόσμος ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή με χιλιάδες πλοία κάθε τύπου να διέρχονται του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου στην οποία έχει περιοχή ευθύνης και η Ελλάδα.

Οι ικανότητες του να μεταδίδουν εικόνα, ήχο και πολλές άλλες πληροφορίες στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε 24ωρη βάση το καθιστά μια από τις πιο προηγμένες επιλογές για την Πολεμική Αεροπορία που έχει μείνει αρκετά πίσω στον τομέα των μη επανδρωμένων.

Η χώρα μας είχε θέσει επίσημο ερώτημα προς τις ΗΠΑ για αγορά τουλάχιστον δύο τέτοιων UAV με την προοπτική ο αριθμός αυτός ν αυξηθεί.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος-Κλιάφα
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^