Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Στη Λάρισα ο Πάϊατ για επίδειξη του drone θεριστή- Ανεπιθύμητος λέει το ΚΚΕ

Στο επίκεντρο διεθνούς ενδιαφέροντος η Λάρισα και η 110 ΠΜ

Στη Λάρισα ο Πάϊατ για επίδειξη του  drone θεριστή- Ανεπιθύμητος λέει το ΚΚΕ
10.12.2019 | 13:12
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος θα βρίσκεται η Αεροπορική Βάση της Λάρισας από σήμερα στις 10 έως τις 19 Δεκεμβρίου, διότι η εταιρεία General Atomics, κατασκευάστρια εταιρεία του MQ-9 που έχει το προσωνύμιο reaper (θεριστής) αποφάσισε να οργανώσει στην Ελλάδα και δη στη Λάρισα, διεθνή επίδειξη του Μη Επανδρωμένου Αεροχήματος (UAV).

Σήμερα αναμένονται για την παρακολούθηση των επιδείξεων ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ και η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Άμυνας. Κατά τη διάρκεια των επιδείξεων θα χρησιμοποιηθεί ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Guardian το οποίο θα επιδείξει τις νέες δυνατότητες για εκτέλεση αποστολών θαλάσσιας επιτήρησης και προστασίας συνόρων. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από την εταιρεία, κατά τη διάρκεια των πτήσεων το αεροσκάφος θα επιδείξει τις δυνατότητες ενός Multi mode radar ναυτικής έρευνας, ενός ISAR (Inverse Synthetic Aperture Radar) και του συστήματος...

 Aντίδραση ΚΕΕ για την παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στη Λάρισα

Ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ, που ήρθε στη Λάρισα να καμαρώσει την επίδειξη των αμερικανικών drones του πολέμου
Να κλείσει η αμερικανική βάση κατασκοπευτικών drones, στην 110 Π.Μ. της Λάρισας, αναφέρει σε νακοίνωσή του το ΚΚΕ Επ. Θεσσαλίας.

Πρόκληση για τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της Θεσσαλίας και της χώρας μας, αποτελεί η σημερινή επίσκεψη του πολεμοκάπηλου πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, προκειμένου να παραστεί στην επίδειξη των αμερικανικών κατασκοπευτικών drones του πολέμου, από κοινού με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Άμυνας.
Θυμίζουμε ότι στην 110 Π.Μ, με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Ν.Δ, στο πλαίσιο της λεγόμενης «Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ», εγκαταστάθηκε αμερικάνικη στρατιωτική βάση κατασκοπευτικών drones, που επιχειρούν από την Βόρεια Αφρική, το Αιγαίο έως την Κριμαία, συμμετέχοντας ενεργότατα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ, καταγγέλλει στο λαό της περιοχής, την επίσκεψη – πρόκληση του αμερικανού πρέσβη και την κυβέρνηση της Ν.Δ, που κλιμακώνει την εμπλοκή της χώρας μας στους άκρως επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, τόσο με την παροχή στρατιωτικών βάσεων στις ΗΠΑ στη χώρα μας, όσο και με την συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με το αντίστοιχο πολεμικό υλικό, σε επεμβάσεις σε άλλες χώρες.
Η αύξηση των αμερικανικών βάσεων στο έδαφος της χώρας μας και της εμπλοκής της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για το λαό μας και άλλους λαούς, αφού Ελλάδα μετατρέπεται σε μαγνήτη κινδύνων σε μια πιθανή ανάφλεξη στην περιοχή, που σήμερα είναι πολύ πιο ορατή.

Η Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ, καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, ιδιαίτερα τη νεολαία, να πάρουν μέρος μαζικά στον αγώνα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, αξιώνοντας την μη κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ από την Βουλή, να κλείσουν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας, να επιστρέψουν άμεσα όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές αποστολές έξω από τα σύνορά μας, να αποδεσμευτεί η χώρα μας από ΝΑΤΟ, Ε.Ε, με το λαό αφέντη στον τόπο του. Καμία διευκόλυνση, καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.

Ε.Π Θεσσαλίας ΚΚΕ Λάρισα 10/12/2019

 

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^