Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Πήρε 17,5 τόνους μήλα από την Αγιά και τους...φέσωσε, αλλά συνελήφθη στην Αθήνα!

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στη Λαχαναγορά

Πήρε 17,5 τόνους  μήλα από την Αγιά και τους...φέσωσε, αλλά συνελήφθη στην Αθήνα!
09.12.2019 | 13:53
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
alphawood
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Μία  συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που έγινε αργά χθες το βράδυ είχε ως  αποτέλεσμα την σύλληψη του φερόμενου ως δράστη εξαπάτησης  παραγωγών μήλου και λωτών από την Αγιά.

 Σύμφωνα με την αστυνομία το προηγούμενο διάστημα έλαβε απ΄το Αγροτικό Συνεταιρισμό «Κίσσαβος» στην Αγιά προϊόντα (μήλα και λωτούς) αξίας 12.500 ευρώ χωρίς να πληρώσει. Πρόκειται για προϊόντα  συνολικού βάρους 17,5 τόνων. Η σύλληψη έγινε χθες βράδυ στην Λαχαναγορά της Αθήνας όταν και ο συνεταιρισμός σε συνεργασία με την αστυνομία θα παρέδιδε την τρίτη κατά σειρά παραγγελία που θα ήταν και η μεγαλύτερη.

Όλο το χρονικό της απάτης

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Α.Δ. Λάρισας:

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας πέντε περιπτώσεις απάτης, τέσσερις τετελεσμένες και μία σε απόπειρα, σε βάρος Αγροτικού Συνεταιρισμού της Αγιάς και εταιρείας εμπορίας φρούτων στην Άρτα.

Σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου του αγροτικού συνεταιρισμού, άγνωστος δράστης, στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας, παρουσιαζόμενος ως έμπορος φρούτων και με το πρόσχημα αγοραπωλησίας, κατόρθωσε και απέσπασε τμηματικά συνολική ποσότητα φρούτων, βάρους περίπου (18) τόνων και συνολικής αξίας (12.500) ευρώ, χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο της αγοραπωλησίας.


Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 26 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, πραγματοποιήθηκε σε τρεις διαδοχικές παραγγελίες, η μεταφορά της προαναφερόμενης συμφωνηθείσας ποσότητας φρούτων σε εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας σε περιοχή της Αττικής, απ’ όπου μεταφορτώθηκε σε άλλα φορτηγά οχήματα, κατ’ εντολή του άγνωστου δράστη.
Χθες (08-12-2019) το πρωί, στο πλαίσιο τέταρτης παραγγελίας, μεταφέρθηκε ποσότητα φρούτων περίπου έξι τόνων και χρηματικής αξίας πάνω από (4.000) ευρώ σε μεταφορική εταιρεία και από εκεί, κατ’ εντολή του άγνωστου δράστη, σε εταιρεία αγροτικών προϊόντων, όπου μέρος της αποθηκεύτηκε σε χώρους της εταιρείας, παρουσία 64χρονου συνεργού του άγνωστου δράστη, ο οποίος συνελήφθη για το αδίκημα της απόπειρας απάτης. Η ποσότητα φρούτων, βάρους περίπου έξι τόνων, κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον νόμιμο δικαιούχο.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι άγνωστος δράστης επικοινώνησε με ιδιοκτήτη εταιρείας εμπορίας φρούτων που εδρεύει στην Άρτα και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία κατάφερε να αποσπάσει ποσότητα φρούτων βάρους τεσσάρων τόνων και αξίας (9.000) ευρώ, τα οποία μεταφέρθηκαν την (03-12-2019) στην Αττική, χωρίς ποτέ ωστόσο να καταβληθεί το αντίτιμο της αγοραπωλησίας στον παθόντα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη και άλλων περιπτώσεων απατών.

Όλα ξεκίνησαν όταν το εν λόγω άτομο στις 21 Νοεμβρίου παρήγγειλε εκπροσωπώντας -υποτίθεται- φερέγγυα εταιρεία  2 τόνους μήλα και λωτούς αξίας 1400 ευρω.

Ακολούθησε ακόμη μια παραγγελία στα τέλη Νοεμβρίου. Όμως ήδη οι υπεύθυνοι του συνεταιρισμού άρχισαν να ψάχνουν πληροφορίες για τον δράστη. Αυτός επανήλθε για τρίτη φορά κάνοντας μια μεγάλη παραγγελία.

Το φορτίο έφυγε για την Αθήνα το περασμένο Σαββάτο. Η παραγγελία παραδόθηκε κανονικά και οι αρχές συνέλαβαν τον δράστη ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Οι παραγωγοί είχαν ενημερώσει την αστυνομία, ότι ο έμπορος δεν τους είχε εξοφλησει όπως είχε δεσμευτεί.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος-Κλιάφα
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^