Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Σύνδεση του Βιολογικού Καθαρισμού των παραλίων με το δίκτυο της ΔΕΥΑ του δήμου Αγιάς

Χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ

Σύνδεση του Βιολογικού Καθαρισμού των παραλίων με το δίκτυο της ΔΕΥΑ του δήμου Αγιάς
07.12.2019 | 17:02
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
alphawood
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες


Χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ η σύνδεση του Βιολογικού Καθαρισμού των οικισμών του Αγιοκάμπου, της Βελίκας και της Κ. Σωτηρίτσας με το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ του Δήμου Αγιάς – Κ. Αγοραστός: Έργο ουσίας με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Τη σύνδεση του Βιολογικού Καθαρισμού των οικισμών του Αγιοκάμπου, της Βελίκας και της Κ. Σωτηρίτσας με το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ του Δήμου Αγιάς χρηματοδοτεί μέσω ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή άναψε το πράσινο φως για την υπογραφή σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 490.000 ευρώ καθώς εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπράτησης.

«Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται ένα σημαντικό έργο υποδομής, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 10εκατ. ευρώ, που σηματοδοτεί την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων με την αποχέτευση στους οικισμούς του Αγιοκάμπου, της Βελίκας και της Κ. Σωτηρίτσας στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς. Η υλοποίηση των έργων αυτών αποτελούσε επιτακτική ανάγκη, αφ’ ενός γιατί για οικισμούς άνω των 2000 κατοίκων επιβάλλεται η ύπαρξη και λειτουργία δικτύων ακαθάρτων και μονάδων επεξεργασίας λυμάτων (σύμφωνα με τις Κοινοτικές Οδηγίες) και αφ’ ετέρου για την διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, από τις επιπτώσεις της διάθεσης των αστικών αποβλήτων στο υπέδαφος. Σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς και το Δήμαρχο Ανντώνη Γκουντάρα προχωράμε σε ένα έργο ουσίας και χρήσιμο με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής».

Στοιχεία έργου

Συνολικά απαιτείται η κατασκευή 6100 μ. αγωγού μεταφοράς, από τα οποία τα πρώτα 1970 μ. θα διατρέχουν τον οικισμό του Αγιοκάμπου εντός του εσωτερικού δικτύου και στα υπόλοιπα 4130 μ ο αγωγός θα βρίσκεται εκτός σχεδίου κινούμενος στο έρεισμα της επαρχιακής οδού. Οι εκσκαφές θα γίνουν με συνήθη μηχανικά μέσα ενώ μετά την εκσκαφή του σκάμματος και όπου το βάθος εκσκαφής υπερβαίνει το 1,25 μ, θα αντιστηρίζονται οι παρειές του με πάνελ αντιστήριξης τύπου ξυλοζεύγματος.Ο εγκιβωτισμός του αγωγού θα γίνει με άμμο λατομείου με πάχος στρώσης κάτω από τον αγωγό 0,10 μ και πάχος στρώσης πάνω από αυτόν 0,30 μ.

Για την λειτουργία του αγωγού μεταφοράς είναι απαραίτητη η κατασκευή των συνοδών φρεατίων εξαερισμού και εκκένωσης. Τα φρεάτια εξαερισμού τοποθετούνται κυρίως στα υψηλά σημεία της χάραξης του αγωγού. Αλλά και σε ενδιάμεσα σημεία ανά αποστάσεις της τάξης των 500,0 μ. . Κατασκευάζονται συνολικά 8 φρεάτια εξαέρωσης. Για την εκκένωση του αγωγού τοποθετούνται συνολικά 7 φρεάτια εκκένωσης στα χαμηλά σημεία της χάραξης. Τα ύδατα της εκκένωσης θα οδηγούνται στις παρακείμενες τάφρους.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος-Κλιάφα
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^