Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο ενάντια στις Νατοϊκές βάσεις σε Σεφανοβίκειο, Βόλο και Λάρισα

Μπροστά στοπ δημαρχείο του Βόλου

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο ενάντια στις Νατοϊκές βάσεις σε Σεφανοβίκειο, Βόλο  και Λάρισα
07.12.2019 | 15:18
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Δεκάδες πολίτες συμμετείχαν σήμερα στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο μπροστά στο δημαρχείο του Βόλου ενάντια στην παρουσία των Αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο, το Βόλο και τη Λάρισα που Διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου και Λάρισας και με τη συμμετοχή δεκάδων Σωματείων και Συνδικάτων εργαζομένων από όλη τη Θεσσαλία, την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Συλλόγους Συνταξιούχων, Συλλόγους Δημοκρατικών Γυναικών και πολλών Φοιτητικών Συλλόγων του Βόλου.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ
Του Πανθεσσαλικού Συλλαλητηρίου Ενάντια στην παρουσία των Αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο, το Βόλο και τη Λάρισα
που Διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου και Λάρισας και με τη συμμετοχή δεκάδων Σωματείων και Συνδικάτων εργαζομένων από όλη τη Θεσσαλία, την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Συλλόγους Συνταξιούχων, Συλλόγους Δημοκρατικών Γυναικών και πολλών Φοιτητικών Συλλόγων της Πόλης μας.
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ,
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Οι Επιτροπές Ειρήνης Βόλου και Λάρισας, τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι φορείς και όσοι λαμβάνουμε μέρος στο σημερινό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και παγκόσμια, με πιο πρόσφατη την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, που σηματοδοτούν την όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, Ρωσία και Κίνα, με την εμπλοκή πολλών άλλων μικρότερων, όπως η Τουρκία, για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους, το γεωστρατηγικό πλεονέκτημα, τις νέες αγορές. Ιδιαίτερα που στη χώρα μας η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον σχεδιασμό της προηγούμενης, ενίσχυσε τις σχέσεις της Ελλάδας με τον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό, υπογράφοντας την αναβάθμιση της ”Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”. Ελλάδας-ΗΠΑ.

Πανθεσσαλικό

Βρισκόμαστε σε πλήρη αντίθεση με την χρησιμοποίηση από τα αμερικανικά στρατεύματα της βάσης στο Στεφανοβίκειο (Αεροπορία Στρατού), τις υποδομές στο λιμάνι και στο στρατόπεδο Γεωργούλα στο Βόλο. Πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή εξέλιξη, συνδεδεμένη με αντίστοιχες παραχωρήσεις σε Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Σούδα.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να το αποδεχτούμε και πως θα σταθούμε απέναντι σε αυτή την επιλογή

Σε αντίθεση με τον καλλιεργούμενο εφησυχασμό και τα δήθεν ”οφέλη”, αυτό που εξασφαλίζεται είναι η χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στις αποστολές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, αλλά και της ΕΕ στο εξωτερικό και η μετατροπή ολόκληρης της χώρας μας σε προχωρημένο ορμητήριο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. Μετατρέπουν και την περιοχή μας σε μαγνήτη επιθέσεων, βάζοντας την στη δίνη περισσότερων απειλών, μετατρέποντας τις πόλεις μας σε ανθρώπινη ασπίδα.

Παράλληλα οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ παρουσιάζονται ως παράγοντες ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας. Το πρόσφατο πραξικόπημα στη Βολιβία που σχεδιάστηκε-υποκινήθηκε από τις ΗΠΑ αναδεικνύει το βρώμικο ρόλο τους. Είναι ακόμα ένας κρίκος στη μακριά αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων–πραξικοπημάτων. Θυμίζει τις μαύρες ημέρες που έζησε ο λαός της Ελλάδας και της Κύπρου από το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή και διχοτόμηση της Κύπρου. Θυμίζει τις πολεμικές επεμβάσεις και αιματοχυσίες στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία. Την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο.

Το ιδεολόγημα ότι η εγκατάσταση των εγκληματικών ορμητηρίων θα φέρει ανάπτυξη στις τοπικές οικονομίες, συσκοτίζει την πραγματικότητα ότι ο ελληνικός λαός, όλοι μας, χρυσοπληρώνουμε τα δολοφονικά τάγματα, με τη συμμετοχή της χώρας στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ, που δεν έχουν σχέση με την Εθνική μας Άμυνα, με 4,2 δις € ετησίως συν τα ατέλειωτα εκατομμύρια των αμυντικών δαπανών που είναι μόνιμα προσανατολισμένες στο άρμα του αμερικάνικου στρατιωτικού και βιομηχανικού συμπλέγματος. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ για το λαό και τη νεολαία προδιαγράφεται στον ορίζοντα το πολεμικό σφαγείο.

Απαιτούμε
Να αποχωρήσουν άμεσα οι αμερικανονατοϊκές δυνάμεις από το Στεφανοβίκειο και τη Μαγνησία.
Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανονατοϊκές βάσεις.
Να μην τολμήσουν να χρησιμοποιήσουν το έδαφος της χώρας για πυρηνικά όπλα (όπως στον Άραξο).
Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, θύματα των πολεμικών επεμβάσεων.

 

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ,
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Κεντρική Ομιλία στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο ενάντια στην παρουσία των Αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο, το Βόλο και τη Λάρισα, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 11.00, Δημαρχείο Βόλου.
Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες της Ειρήνης,
Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου χαιρετίζει το σημερινό Πανθεσσαλικό Αγωνιστικό και Αντιιμπεριαλιστικό Συλλαλητήριο ενάντια στην παρουσία των Αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο, το Βόλο και τη Λάρισα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας και με δεκάδες Σωματεία και Συνδικάτα εργαζομένων από όλη τη Θεσσαλία, την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Συλλόγους Συνταξιούχων, Συλλόγους Δημοκρατικών Γυναικών και πολλών Φοιτητικών Συλλόγων της Πόλης μας.
Οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και παγκόσμια, με πιο πρόσφατη την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, σηματοδοτούν την όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, Ρωσία και Κίνα, με την εμπλοκή πολλών άλλων μικρότερων, όπως η Τουρκία, για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους, το γεωστρατηγικό πλεονέκτημα, τις νέες αγορές.
Η κυβέρνηση ΝΔ έπιασε το νήμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που ξέπλυνε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, ενίσχυσε τη στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ. Προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα, καθώς αυτή την εγκληματική της πολιτική την δικαιολόγησε στο όνομα της αριστεράς, της προόδου, διασύροντας αγωνιστικές αξίες και ιδανικά, ενισχύοντας τη συντηρητικοποίηση του λαού μας.

Η άλλη όψη του νομίσματος είναι η επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ενίσχυση της φοροληστείας του λαού, η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Απαραίτητο συμπλήρωμα αυτής της πολιτικής είναι η ένταση του δόγματος νόμος και τάξη, της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της κρατικής καταστολής, με στόχο να μπουν στον γύψο οι λαϊκές και νεανικές διεκδικήσεις.

Στη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ, έδειξε την αποφασιστικότητά της να κινηθεί ακόμα πιο γρήγορα στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ενίσχυσε τις σχέσεις της Ελλάδας με τον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό, υπογράφοντας την αναβάθμιση της ”Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”. Εκτός από τη βάση της Σούδας, δημιουργούνται 3 νέες, στην Αλεξανδρούπολη (λιμάνι, ΝΑΤΟικά στρατεύματα, σύστημα παρακολούθησης Ρωσίας), στη Λάρισα (μη επανδρωμένα αεροσκάφη, UAV) και στο Στεφανοβίκειο (Αεροπορία Στρατού με ελικόπτερα “Apache” και “Black Hawk”). Τα αμερικανικά στρατεύματα χρησιμοποιούν επίσης τις υποδομές στο λιμάνι και στο στρατόπεδο Γεωργούλα στο Βόλο.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να σπείρει τον επικίνδυνο εφησυχασμό και την επανάπαυση. Να πείσει το λαό και τη νεολαία ότι οι ύαινες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ μπορούν τάχα να εγγυηθούν την ειρήνη και την ασφάλεια, ότι η πρόσδεση της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς θα φέρει οφέλη τάχα για το λαό μας.

Πανθεσσαλικό

Επιχειρούν να αλλοιώσουν τα αντιαμερικανικά, αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά της συνείδησης των εργαζομένων και της νεολαίας, μέσω των προγραμμάτων σπουδών και των κάθε λογής προγραμμάτων FLEX, Rangers, κλπ, αυτό δηλαδή που ήδη ένα χρόνο πριν είχε διακηρύξει κι επίσημα το State Department των ΗΠΑ.

Όμως η ίδια η ιστορική πείρα τους ξεγυμνώνει! ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ φέρουν τεράστιες ευθύνες για τη Χούντα στην Ελλάδα, για το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο, για τα διχοτομικά σχέδια επίλυσης του Κυπριακού που αναθερμαίνονται, για μια μακρά αλυσίδα επεμβάσεων από την Ινδοκίνα και την Κορέα, μέχρι τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, για τα κύματα ξεριζωμένων και τη μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών στα μεσαιωνικά στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων όπως αυτό της Μόριας.

Σε αντίθεση με τον καλλιεργούμενο εφησυχασμό και τα δήθεν ”οφέλη”, αυτό που εξασφαλίζεται είναι η χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στις αποστολές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, αλλά και της ΕΕ στο εξωτερικό και η μετατροπή ολόκληρης της χώρας μας σε προχωρημένο ορμητήριο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. Μετατρέπουν και την περιοχή μας σε μαγνήτη επιθέσεων, βάζοντας την στη δίνη περισσότερων απειλών, μετατρέποντας τις πόλεις μας σε ανθρώπινη ασπίδα.
Παράλληλα οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ παρουσιάζονται ως παράγοντες ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας. Το πρόσφατο πραξικόπημα στη Βολιβία που σχεδιάστηκε-υποκινήθηκε από τις ΗΠΑ αναδεικνύει το βρώμικο ρόλο τους. Είναι ακόμα ένας κρίκος στη μακριά αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων–πραξικοπημάτων. Θυμίζει τις μαύρες ημέρες που έζησε ο λαός της Ελλάδας και της Κύπρου από το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή και διχοτόμηση της Κύπρου.
Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, πως η πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ εξασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή είναι αβάσιμοι και ανιστόρητοι.
Οι βάσεις τους δε φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα, αλλά για να προστατεύουν και να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή, να δηλαδή λειτουργήσουν ως ορμητήρια πολέμου και επεμβάσεων, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των Παγκόσμιων ενεργειακών κολοσσών και των αστικών τάξεων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,
Το ιδεολόγημα ότι η εγκατάσταση των εγκληματικών ορμητηρίων θα φέρει ανάπτυξη στις τοπικές οικονομίες, συσκοτίζει την πραγματικότητα ότι ο ελληνικός λαός, όλοι μας, χρυσοπληρώνουμε τα δολοφονικά τάγματα, με τη συμμετοχή της χώρας στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ, που δεν έχουν σχέση με την Εθνική μας Άμυνα, με 4,2 δις € ετησίως συν τα ατέλειωτα εκατομμύρια των αμυντικών δαπανών που είναι μόνιμα προσανατολισμένες στο άρμα του αμερικάνικου στρατιωτικού και βιομηχανικού συμπλέγματος. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ για το λαό και τη νεολαία προδιαγράφεται στον ορίζοντα το πολεμικό σφαγείο.
Η εμπειρία μας λέει ότι όχι μόνο δεν ενισχύθηκαν οι τοπικές οικονομίες, όπως ισχυρίζονται απολογητές του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, ιδιαίτερα σε περιοχές που είναι εγκατεστημένες στρατιωτικές βάσεις, αλλά μπήκαν ακόμα βαθύτερα στη δίνη περισσότερων απειλών. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε αμερικανικές βάσει μέσα στον κύριο αστικό ιστό των πόλεων όπως στην πόλη μας και στη Λάρισα.
Μήπως πιστεύει κανείς ότι δεν θα γίνουμε στόχος πρώτου πλήγματος σε πιθανή αντιπαράθεση;
Μήπως πιστεύει κανείς ότι οι ιμπεριαλιστές θα λυπηθούν μερικές χιλιάδες νεκρούς μπροστά στην ικανοποίηση των συμφερόντων τους όπως έγινε στη Συρία των 300.000 νεκρών και των 3 εκ. προσφύγων;
Ποιος αλήθεια θέλει να ανταλλάξει την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας μας και την εθνική και προσωπική του αξιοπρέπεια με λίγα δολάρια βαμμένα με το αίμα των λαών της περιοχής;

Μόνο ως απαράδεκτες και προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου, που απευθυνόμενος στον διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, τόνισε πως πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον!
Αποδεικνύεται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως η εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης σημαίνει για τον λαό μας, ιδιαίτερα τους φαντάρους και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, να ματώνουν για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Πρόσφατα το πλοίο των Αμερικανών «ENDURANCE», ξεφόρτωσε στο λιμάνι της πόλης μας τη νέα φουρνιά στρατιωτικών δυνάμεων και εξοπλισμού που θα αναπτυχθούν στο Στεφανοβίκειο συν όσους προωθηθούν προς άλλα σημεία, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στο πλαίσιο της περιλάλητης επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Atlantic Resolve» Επιχείρηση στην οποία πλέον η Ελλάδα παίζει κομβικό ρόλο, έχοντας άλλωστε λάβει και το χρίσμα από τους Αμερικανούς - ήδη από την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ως «κράτος ανάσχεσης» της επιρροής Ρώσων και Κινέζων στην Ευρώπη.
Στα Βαλκάνια έχουμε συνεχείς ενδοιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις όπου η παρέμβαση της Γαλλίας στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την αναβολή της ενταξιακής διαδικασίας της Β. Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ, δεν ακυρώνει στο ελάχιστο την εκτίμηση πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία ευρωαμερικανοΝΑΤΟικής κοπής. Η παρέμβαση της Γαλλίας κινείται μέσα στο πλαίσιο των αντιθέσεων με τις ΗΠΑ, μαρτυρά πως τα γαλλικά μονοπώλια διεκδικούν χώρο στην περιοχή και πως το παζάρι συνεχίζεται.
Οι επιδιώξεις και ο ρόλος της Τουρκίας αποσιωπάται συνεχώς ενώ τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ το 1952, είναι σύμμαχες χώρες. Παρουσιάζεται η Τουρκία ως κράτος «απομονωμένο», που κάνει «αλλοπρόσαλλες» κινήσεις «για εσωτερική κατανάλωση» με ευθύνη μιας «τυχοδιωκτικής ηγεσίας», ενώ η αλήθεια είναι πως το τουρκικό διαχειρίζεται τις υποθέσεις μιας ισχυρής καπιταλιστικής - ΝΑΤΟικής δύναμης, που κινείται στις ράγες των συμφερόντων της αστικής τάξης για τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση στην περιοχή, για να κατακτήσει νέες αγορές, να ελέγξει τις πηγές Ενέργειας και να διευρύνει ακόμα και τα σύνορά της, αλλάζοντας τα σύνορα στην περιοχή, καταστρατηγώντας τη Συνθήκη της Λοζάνης και να καθορίσει τις θαλάσσιες ζώνες στην περιοχή.
Και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ δηλώνει ότι το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας αντιμετώπισης των Ελληνοτουρκικών διαφορών.
Σε αυτό το περιβάλλον των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί πόσο αβάσιμη και έωλη είναι η θέση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων πως οι συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εγγυώνται την ασφάλεια του λαού μας και πως το ΝΑΤΟ αποτελεί «δύναμη ειρήνης».
Ε, λοιπόν να τα ξεκαθαρίσουμε, να το πάρουν από!
Εμείς οι λαοί δεν σκύβουμε το κεφάλι! Μοναδική ελπίδα είναι η πάλη μας!
Δεν έχουμε πει ακόμη τη τελευταία μας λέξη. Αυτή την πάλη των λαών είναι που φοβάται το σύστημα και τα στηρίγματα του σε όλα τα επίπεδα. Γι αυτό επιστρατεύουν την λάσπη, την παραχάραξη της ιστορίας, ακόμη και την ωμή καταστολή. Νιώθουν την ανάσα του κινήματος.

Το μέλλον μας δεν είναι αυτός ο σάπιος κόσμος της εκμετάλλευσης. Τα όνειρα και οι ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα δεν χωρούν σε αυτή τη σάπια πραγματικότητα. Έχουμε τη δύναμη να χτίσουμε ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων. Ένα κόσμο με εμάς κυρίαρχους στον πλούτο που παράγουμε και στον τόπο μας.

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου, στους πρόσφυγες και στους μετανάστες – θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων!

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου σε Συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στις αμερικανονατοϊκές Βάσεις στην περιοχή μας, που αποτελείται από εκπροσώπους δεκάδων σωματείων και φορέων της πόλης μας θα συνεχίσει των αγώνα της ενημέρωσης και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του λαού της πόλης μας.

Η ΕΕΔΥΕ, το αντιιμπεριαλιστικό Κίνημα Ειρήνης στη χώρα μας, απαιτεί:
• Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά.
• Όχι στην ελληνοαμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.
• Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις.
• Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
• Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
• Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

 

 

 

 
Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^