Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Καταδίκη για αδέρφια που πιάστηκαν στη Σούρπη με 10.000 φιάλες λαθραίου αλκοόλ

«Καμπάνες» από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Καταδίκη για αδέρφια που πιάστηκαν στη Σούρπη με 10.000 φιάλες λαθραίου αλκοόλ
07.12.2019 | 14:49
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

«Καμπάνες» από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για υπόθεση λαθρεμπορίας αλκοόλ, που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 στη Μαγνησία.

Σε μπλόκο του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας και της ΟΠΚΕ στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Σούρπης, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει νταλίκα με φορτίο 10.000 φιαλών ποτών χωρίς την ειδική ένσημη φορολογική ταινία, το οποίο προωθούταν από τη Βουλγαρία στην Αθήνα.

Για το παράνομο φορτίο οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στη σύλληψη δύο ατόμων ηλικίας 45 και 50 ετών, που είναι αδέρφια μεταξύ τους. Ο ένας από τους κατηγορούμενους οδηγούσε τη νταλίκα με το παράνομο φορτίο, ενώ ο δεύτερος οδηγούσε Ι.Χ. αυτοκίνητο και κινούταν ως προπομπός για να ειδοποιήσει έγκαιρα τον αδερφό του σε τυχόν επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.

Η δίκη των δύο δραστών συνεχίστηκε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, το οποίο τους έκρινε ένοχους για απλή πλαστογραφία και όχι κακουργηματική όπως κατηγορούνταν αρχικά, απλή λαθρεμπορία, οπλοκατοχή και για υγειονομική παράβαση σε σχέση με τη νόθευση των ποτών.

Το δικαστήριο επέβαλε στον έναν κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και εφτά μηνών μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως και στον δεύτερο κατηγορούμενο, εκείνον που κινούταν ως προπομπός, ποινή φυλάκισης τριών ετών και ενός μηνός με αναστολή.

Στους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκαν στην πράξη όχι από ταπεινά αίτια, αλλά από φτώχεια.

Πρωτόδικα στον οδηγό της νταλίκας είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έξι μηνών και στον κατηγορούμενο ως προπομπό πέντε ετών και ενός μηνός με το δικαστήριο να κρίνει την ενοχή τους για το σύνολο των κατηγοριών και τις ποινές να επιδέχονται έφεσης και αναστολής.

Η πλευρά της υπεράσπισης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν υπάρχει το αδίκημα της λαθρεμπορίας, καθώς τα ποτά προέρχονταν από τη Βουλγαρία, που είναι κράτος μέλος της Ε.Ε. Ακόμη ισχυρίστηκε ότι υπάρχει διοικητική παράβαση, αλλά όχι αξιόποινη πράξη. Ο συνήγορος επικαλέστηκε αποτελέσματα δειγματοληψιών, σύμφωνα με τα οποία μικρό μέρος από τις φιάλες ποτών διαπιστώθηκε ότι ήταν νοθευμένα και συγκεκριμένα οι 150 από τις 10.000 φιάλες ποτών.

Επισημαίνεται ότι μετά το μπλόκο στη νταλίκα, η Αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι με βάση την καταμετρηθείσα ποσότητα των φιαλών αλκοόλ χωρίς τις νόμιμες ετικέτες, οι διαφυγόντες φόροι υπερέβαιναν το ποσό των 108.794,82 ευρώ.

Οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν επεκταθεί και αναζητούνταν μέλη του ίδιου κυκλώματος, τα οποία κρύβονταν πίσω από την τεράστια παραγγελία.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^