ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Συνταγή για παραδοσιακούς μυρωδάτους κουραμπιέδες
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Το πιο κλασικό γλυκό των Χριστουγέννων σε μια συνταγή που αποκλείεται να σας απογοητεύσει.
Το μυστικό για τους πιο αφράτους και παράλληλα τραγανούς κουραμπιέδες είναι ένα. Τα αγνά, ολόφρεσκα και διαλεχτά υλικά. Ξεκινώντας από το αιγοπρόβειο βούτυρο, αλλά και τα μπόλικα αμύγδαλα... Και κάτι ακόμη. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλό, δυνατό μίξερ για να χτυπήσετε το βούτυρο ώστε να ασπρίσει και να αφρατέψει καλά.
Υλικά
300 γρ. αιγοπρόβειο μαλακό βούτυρο γάλακτος
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ανάλατα αμύγδαλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 σφηνάκι (25 γρ.) κονιάκ
Για το πασπάλισμα: Ανθόνερο
Ζάχαρη Άχνη
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, απλώνοντάς τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνοντας στου φούρνο στους 170 βαθμούς για 6-7 λεπτά. Χοντροσπάμε τα αμύγδαλα σε ένα γουδί
Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για τουλάχιστον 20’ λεπτά. Το μυστικό είναι να αφρατέψει όσο περισσότερο γίνεται το μείγμα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού
Αλλάζουμε το εξάρτημα και προσθέτουμε εκείνο του γάντζου. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα σε αργή ταχύτητα.
Συνεχίζουμε για λίγο το μείγμα με τα χέρια ώστε να ενωθούν τα υλικά. Το μείγμα θα τρίβεται, όμως αυτό είναι που θα κάνει τους κουραμπιέδες τραγανούς
Πλάθουμε ανάμεσα στα χέρια μας στρογγυλούς κουραμπιέδες περίπου 3 εκατοστών. Τους στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, πιέζοντας ελαφρά με το δάχτυλο στην κορυφή (ώστε να κάτσει η ζάχαρη άχνη).
Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα, ανάλογα με τα μέγεθος τους.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ραντίζουμε με το ανθόνερο (1-2 κουταλιές) και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη
Πηγή: iefimerida.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.07.2025 | 22:31
Τα εγκαίνια του νέου ενδοσκοπικού τμήματος της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο ΓΝΛ (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 04.07.2025 | 19:15
Ατύχημα για τον Αχιλλέα Μπέο, γλίστρησε και έπεσε στο Λιμάνι του Βόλου! - ΕΛΛΑΔΑ | 04.07.2025 | 19:01
Έγκλημα στην Αγία Παρασκευή: Γάζωσαν άνδρα μέρα μεσημέρι -Τον πυροβόλησαν 5 φορές - ΒΟΛΟΣ | 04.07.2025 | 18:56
Αλόννησος -υπόθεση Καραμιχαηλίδη: Αθώοι κατά πλειοψηφία οι δύο κατηγορούμενοι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.07.2025 | 18:54
Ξεκινούν οι εγγραφές στις Σχολές του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ - ΕΛΛΑΔΑ | 04.07.2025 | 16:23
Κορωπί: Κάηκαν σπίτια – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι, μάχη με τις αναζωπυρώσεις - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.07.2025 | 16:16
Δράση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 14:44
Δροσερός περίπλους των παραλίων της Λάρισας από το δήμο Αγιάς (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 10:23
Σοκ στη Λάρισα με 40χρονο που εντοπίστηκε νεκρός το πρωί στην οικία του - ΒΟΛΟΣ | 04.07.2025 | 19:15
Ατύχημα για τον Αχιλλέα Μπέο, γλίστρησε και έπεσε στο Λιμάνι του Βόλου! - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.07.2025 | 13:21
Χαμός σε χωριό των Τρικάλων- Είχαν στήσει ερωτικό… τρίο στο μπαλκόνι! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.07.2025 | 12:33
Τακούδης: Στους 40°-41° Τρίτη, Τετάρτη η Θεσσαλία στους 31°-32° την Πέμπτη!!! (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 11:39
Λάρισα: Απόπειρα διάρρηξης ΙΧ σε πάρκινγκ -Καταδίωξη στην εθνική οδό, μπήκαν στο αντίθετο ρεύμα - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 14:15
Λάρισα: Κηδεύεται σήμερα ο αυτοκινητιστής και μπουζουξής Στέφανος Ζαχαριάδης 53 ετών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.07.2025 | 22:31
Τα εγκαίνια του νέου ενδοσκοπικού τμήματος της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο ΓΝΛ (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 14:44
Δροσερός περίπλους των παραλίων της Λάρισας από το δήμο Αγιάς (ΦΩΤΟ)