ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Συνταγή για παραδοσιακούς μυρωδάτους κουραμπιέδες
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
Το πιο κλασικό γλυκό των Χριστουγέννων σε μια συνταγή που αποκλείεται να σας απογοητεύσει.
Το μυστικό για τους πιο αφράτους και παράλληλα τραγανούς κουραμπιέδες είναι ένα. Τα αγνά, ολόφρεσκα και διαλεχτά υλικά. Ξεκινώντας από το αιγοπρόβειο βούτυρο, αλλά και τα μπόλικα αμύγδαλα... Και κάτι ακόμη. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλό, δυνατό μίξερ για να χτυπήσετε το βούτυρο ώστε να ασπρίσει και να αφρατέψει καλά.
Υλικά
300 γρ. αιγοπρόβειο μαλακό βούτυρο γάλακτος
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ανάλατα αμύγδαλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 σφηνάκι (25 γρ.) κονιάκ
Για το πασπάλισμα: Ανθόνερο
Ζάχαρη Άχνη
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, απλώνοντάς τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνοντας στου φούρνο στους 170 βαθμούς για 6-7 λεπτά. Χοντροσπάμε τα αμύγδαλα σε ένα γουδί
Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για τουλάχιστον 20’ λεπτά. Το μυστικό είναι να αφρατέψει όσο περισσότερο γίνεται το μείγμα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού
Αλλάζουμε το εξάρτημα και προσθέτουμε εκείνο του γάντζου. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα σε αργή ταχύτητα.
Συνεχίζουμε για λίγο το μείγμα με τα χέρια ώστε να ενωθούν τα υλικά. Το μείγμα θα τρίβεται, όμως αυτό είναι που θα κάνει τους κουραμπιέδες τραγανούς
Πλάθουμε ανάμεσα στα χέρια μας στρογγυλούς κουραμπιέδες περίπου 3 εκατοστών. Τους στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, πιέζοντας ελαφρά με το δάχτυλο στην κορυφή (ώστε να κάτσει η ζάχαρη άχνη).
Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα, ανάλογα με τα μέγεθος τους.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ραντίζουμε με το ανθόνερο (1-2 κουταλιές) και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη
Πηγή: iefimerida.gr
- ΒΟΛΟΣ | 03.05.2024 | 19:02
Με κατάνυξη η αναπαράσταση της Ακολουθίας της Αποκαθήλωσης στην Παναγία Ξενιά - ΔΙΕΘΝΗ | 03.05.2024 | 18:38
Τούρκος ηθοποιός αγόρασε το σχολείο του και το κατεδάφισε για να εκδικηθεί τους δασκάλους του - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 03.05.2024 | 18:31
Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου – Η θέση της Ελλάδας - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 03.05.2024 | 14:26
Επιτέλους σήμανση στον ΠΑΘΕ για Ε-65 με αναγραφή της Καρδίτσας - ΕΛΛΑΔΑ | 03.05.2024 | 14:20
Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας - Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.05.2024 | 14:02
Περίτεχνοι Επιτάφιοι στις ενορίες της Καρδίτσας (φωτο) - ΒΟΛΟΣ | 03.05.2024 | 13:38
Πεντακάθαρος ο Παγασητικός – Κατάλληλος για κολύμβηση - ΛΑΡΙΣΑ | 03.05.2024 | 13:10
«Γεύματα Αγάπης» ενόψει του Πάσχα από την περιφέρεια Θεσσαλίας
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.05.2024 | 12:46
Κατασχέθηκαν κρέατα από έξι κρεοπωλεία της Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 02.05.2024 | 09:46
Βουτιά θανάτου για 65χρονο στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 02.05.2024 | 19:32
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» στα 57 της η Πολυξένη Ζήλου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.05.2024 | 19:46
Μαγαζί με κάρβουνα έκανε διασκευή το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι: «Τρίκαλα καλέ, όχι Καρδίτσα» (ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 03.05.2024 | 13:03
Το αδιαχώρητο στα καφέ της Λάρισας και στην αγορά μεσημέρι Μεγάλης Παρασκευής (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 02.05.2024 | 14:32
Έφυγαν πέντε Καρδιτσιώτες από τη ζωή - ανάμεσά τους κι ένας 62χρονος - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.05.2024 | 14:02
Περίτεχνοι Επιτάφιοι στις ενορίες της Καρδίτσας (φωτο) - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 02.05.2024 | 19:52
Πάρκαρε παράνομα και ζήτησε κατανόηση λόγω… γενεθλίων – Η απάντηση της τροχαίας