ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Συνταγή για παραδοσιακούς μυρωδάτους κουραμπιέδες
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
Το πιο κλασικό γλυκό των Χριστουγέννων σε μια συνταγή που αποκλείεται να σας απογοητεύσει.
Το μυστικό για τους πιο αφράτους και παράλληλα τραγανούς κουραμπιέδες είναι ένα. Τα αγνά, ολόφρεσκα και διαλεχτά υλικά. Ξεκινώντας από το αιγοπρόβειο βούτυρο, αλλά και τα μπόλικα αμύγδαλα... Και κάτι ακόμη. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλό, δυνατό μίξερ για να χτυπήσετε το βούτυρο ώστε να ασπρίσει και να αφρατέψει καλά.
Υλικά
300 γρ. αιγοπρόβειο μαλακό βούτυρο γάλακτος
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ανάλατα αμύγδαλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 σφηνάκι (25 γρ.) κονιάκ
Για το πασπάλισμα: Ανθόνερο
Ζάχαρη Άχνη
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, απλώνοντάς τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνοντας στου φούρνο στους 170 βαθμούς για 6-7 λεπτά. Χοντροσπάμε τα αμύγδαλα σε ένα γουδί
Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για τουλάχιστον 20’ λεπτά. Το μυστικό είναι να αφρατέψει όσο περισσότερο γίνεται το μείγμα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού
Αλλάζουμε το εξάρτημα και προσθέτουμε εκείνο του γάντζου. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα σε αργή ταχύτητα.
Συνεχίζουμε για λίγο το μείγμα με τα χέρια ώστε να ενωθούν τα υλικά. Το μείγμα θα τρίβεται, όμως αυτό είναι που θα κάνει τους κουραμπιέδες τραγανούς
Πλάθουμε ανάμεσα στα χέρια μας στρογγυλούς κουραμπιέδες περίπου 3 εκατοστών. Τους στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, πιέζοντας ελαφρά με το δάχτυλο στην κορυφή (ώστε να κάτσει η ζάχαρη άχνη).
Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα, ανάλογα με τα μέγεθος τους.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ραντίζουμε με το ανθόνερο (1-2 κουταλιές) και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη
Πηγή: iefimerida.gr
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.04.2024 | 16:00
Παπανώτας για Κασσελάκη: Καλό παιδί αλλά για καμιά μπύρα σε κάνα μπαράκι, όχι για ηγέτης - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2024 | 15:50
Γνωστός παίκτης μπάσκετ του Περιστερίου αναζητείται μετά από καταγγελία της συντρόφου του για ξυλοδαρμό - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2024 | 15:30
Συγκλονίζει πατέρας θύματος των Τεμπών: Αν μπορούσαν θα πετούσαν τα υπολείμματα και στη θάλασσα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.04.2024 | 15:18
Φρέντι Μπελέρης για την υποψηφιότητά του: «Η Ελλάδα έδειξε ότι έχει δύναμη και δεν εκβιάζεται» - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2024 | 13:52
Ζημιές από χαλάζι σε καλλιέργειες στο Πήλιο- σε απόγνωση οι αγρότες (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2024 | 13:39
Τέλος οι ταφές Κυριακές και αργίες στα νεκροταφεία του δήμου Λαρισαίων - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2024 | 13:13
Δράση για παιδιά στην πλατεία Ταχυδρομείου ενόψει της αυριανής υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2024 | 12:11
Τα αγροδιατροφικά προϊόντα η άυλη πολιτιστική μας κληρονομία - ενημερωτικός κύκλος εκδηλώσεων στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)
- ΒΟΛΟΣ | 19.04.2024 | 10:04
Θλίψη στον Βόλο: «Εσβησε» ο γκουρού του mountain bike σε ηλικία 44 ετών - ΒΟΛΟΣ | 19.04.2024 | 22:23
Ισχυρή βροχή και χαλαζόπτωση στο νότιο Πήλιο - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - ΛΑΡΙΣΑ | 19.04.2024 | 09:28
Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών – Εξετάζεται αν ανήκουν σε ζώα ή σε άνθρωπο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 20.04.2024 | 09:56
Στα 117 χιλιοστά έφτασε το ύψος της βροχής στην Καρδίτσα - πλημμύρες στην πόλη και στην Καρδιτσομαγούλα(φωτο) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.04.2024 | 22:14
Η κακοκαιρία χτυπάει τη Θεσσαλία -Σε εφαρμογή το σχέδιο θωράκισης του Στρατηγού Λεοντάρη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.04.2024 | 18:37
Θεσσαλία: Προετοιμάζονται για την κακοκαιρία οι κάτοικοι - Ανησυχία για την επιβαρυμένη περιοχή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2024 | 09:36
Καιρός: Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος σε Καρδίτσα και Μαγνησία - Που χιόνισε - ΛΑΡΙΣΑ | 19.04.2024 | 21:40
Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ: Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας (ΦΩΤΟ)