ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Συνταγή για παραδοσιακούς μυρωδάτους κουραμπιέδες
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Το πιο κλασικό γλυκό των Χριστουγέννων σε μια συνταγή που αποκλείεται να σας απογοητεύσει.
Το μυστικό για τους πιο αφράτους και παράλληλα τραγανούς κουραμπιέδες είναι ένα. Τα αγνά, ολόφρεσκα και διαλεχτά υλικά. Ξεκινώντας από το αιγοπρόβειο βούτυρο, αλλά και τα μπόλικα αμύγδαλα... Και κάτι ακόμη. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλό, δυνατό μίξερ για να χτυπήσετε το βούτυρο ώστε να ασπρίσει και να αφρατέψει καλά.
Υλικά
300 γρ. αιγοπρόβειο μαλακό βούτυρο γάλακτος
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ανάλατα αμύγδαλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 σφηνάκι (25 γρ.) κονιάκ
Για το πασπάλισμα: Ανθόνερο
Ζάχαρη Άχνη
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, απλώνοντάς τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνοντας στου φούρνο στους 170 βαθμούς για 6-7 λεπτά. Χοντροσπάμε τα αμύγδαλα σε ένα γουδί
Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για τουλάχιστον 20’ λεπτά. Το μυστικό είναι να αφρατέψει όσο περισσότερο γίνεται το μείγμα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού
Αλλάζουμε το εξάρτημα και προσθέτουμε εκείνο του γάντζου. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα σε αργή ταχύτητα.
Συνεχίζουμε για λίγο το μείγμα με τα χέρια ώστε να ενωθούν τα υλικά. Το μείγμα θα τρίβεται, όμως αυτό είναι που θα κάνει τους κουραμπιέδες τραγανούς
Πλάθουμε ανάμεσα στα χέρια μας στρογγυλούς κουραμπιέδες περίπου 3 εκατοστών. Τους στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, πιέζοντας ελαφρά με το δάχτυλο στην κορυφή (ώστε να κάτσει η ζάχαρη άχνη).
Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα, ανάλογα με τα μέγεθος τους.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ραντίζουμε με το ανθόνερο (1-2 κουταλιές) και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη
Πηγή: iefimerida.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.09.2025 | 22:10
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Παραπλανήσατε τις αρχές με ψεύτικες καλλιέργειες» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.09.2025 | 22:01
Στο επίκεντρο αγροτική ανάπτυξη, ευλογιά και αποκατάσταση πλημμυρών - ΛΑΡΙΣΑ | 19.09.2025 | 21:49
Φάμελλος: «Έχουμε ευθύνη να φέρνουμε λύσεις, όχι μόνο να αναδεικνύουμε τα ελλείμματα» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.09.2025 | 21:37
Αγοραστός: «Σάλιο με το κιλό μα πράξεις ούτε δράμι» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.09.2025 | 21:35
Πιλοτικό πρόγραμμα για την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία από την περιφέρεια Θεσσαλίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.09.2025 | 21:31
Άγρια κόντρα Κουρέτα- Αγοραστού για την ευλογιά– «Είσαι λαϊκιστής του κερατά» κατηγόρησε τον προκάτοχό του ο περιφερειάρχης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.09.2025 | 21:25
Μάχη δημάρχων για τα σκουπίδια στη Θεσσαλία ενόψει εκλογών στον ενιαίο φορέα διαχείρισης - ΒΟΛΟΣ | 19.09.2025 | 21:23
Βολιώτης ξυλοκόπησε την μητέρα του γιατί δεν του έδινε λεφτά να βάλει βενζίνη-«Με έδερνε όταν ήμουν μικρός»
- ΛΑΡΙΣΑ | 19.09.2025 | 14:28
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ηλικιωμένος σε σύγκρουση δύο αγροτικών ΙΧ στο δρόμο Λάρισας- Αγιάς (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 11:07
«Έφυγαν» από τη ζωή έξι Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 19:26
Λαρισαίος στρατιωτικός γιατρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα με υπογραφή Δένδια – Γιατί καταγγέλλεται - ΛΑΡΙΣΑ | 19.09.2025 | 12:43
Έκτακτη επίσκεψη Κουρέτα, Κέλλα σε Σταθμό Απολύμανσης στο Μακρυχώρι- ένταση με κτηνοτρόφους που ζητούν εμβόλιο (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 09:42
Φυτεία «μαμούθ» με πάνω από 5.000 δενδρύλλια χασίς στον Όλυμπο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.09.2025 | 10:00
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο κτηνοτρόφος «πολυτελείας» και το κέντρο μασάζ που έλαβε επιδοτήσεις - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 18.09.2025 | 13:25
Τα τρακτέρ στον κόμβο του Ε-65, αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τις προσβάσεις στον αυτοκινητόδρομο (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΒΟΛΟΣ | 18.09.2025 | 10:58
Ξυπνήσαμε με φθινόπωρο, πόσο θα διαρκέσει η ψύχρα - Ζημιές στον Βόλο από ισχυρούς ανεμους