Ειδήσεις, νέα για Πολιτική

Ισχυρό μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Άγκυρα

Προκλητική η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης σύμφωνα με το Αμερικανικό ΥΠΕΞ

Ισχυρό μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Άγκυρα
03.12.2019 | 22:25
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες


Την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκαλούσε τους συνομιλητές του κολακεύοντας τον Ταγίπ Ερντογάν και τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει ο ίδιος με την Τουρκία το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδιδε ανακοίνωση - καταπέλτη κατά της Άγκυρας, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης προκλητική.

Ανεβάζοντας τους τόνους η αμερικανική διπλωματία η οποία βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε ευθεία σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο επεσήμανε διά στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου πως κατόπιν αυτής της εμπλοκής και της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης υφίσταται άμεσος κίνδυνος επέκτασης του εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη σε περιφερειακή σύγκρουση με την ανάμειξη τρίτων χωρών σε αυτήν την εμφύλια σύγκρουση. Πρόκειται για μία επισήμανση υψίστης διπλωματικής σημασίας η οποία έρχεται σε άμεση αντίθεση με αυτά που πρεσβεύει και πράττει ο Λευκός Οίκος και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει:

«Η ανακοίνωση ενός υπογεγραμμένου μνημονίου κατανόησης για την οριοθέτηση μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA) έχει προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή, δεν είναι χρήσιμη και είναι προκλητική», αναφέρει συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ δεν παίρνουν γενικά θέση στις διαφωνίες για τα θαλάσσια σύνορα άλλων κρατών.

Παρόλα αυτά, κάλεσε «όλες τις πλευρές να απέχουν από ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο να αυξήσουν τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο σε μια ευαίσθητη χρονικά στιγμή».

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών παρατήρησε ότι «αυτές οι εξελίξεις δείχνουν τον κίνδυνο η σύγκρουση στη Λιβύη να λάβει ευρύτερες περιφερειακές διαστάσεις και την επείγουσα ανάγκη να εργαστούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μέσω διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας λύσης».

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Πολιτική

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^