Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Συνεννόηση με Βορίδη για τις ζημιές στις ελιές είχε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

από τον δάκο και τον μύκητα γλοιοσπόριο

Συνεννόηση με Βορίδη για τις ζημιές στις ελιές είχε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος
03.12.2019 | 22:16
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΝΑΣΣΑ
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Εκτεταμένη συζήτηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη, είχε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, για το πρόβλημα που ανέκυψε στην ελαιοπαραγωγή του Νομού Μαγνησίας από τον δάκο και τον μύκητα γλοιοσπόριο.

Ο βουλευτής Μαγνησίας περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο το Πήλιο, αλλά και τη Νοτιοδυτική Μαγνησία και κυρίως στις περιοχές του Πτελεού, του Αχιλλείου και της Αμαλιάπολης, όπου οι παραγωγοί, στην φάση της συγκομιδής της ελιάς, διαπίστωσαν τη φοβερή καταστροφή της παραγωγής τους.

Ο υπουργός έδειξε ενδιαφέρον και γνωστοποίησε ότι αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη θα επισκεφθεί, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, το νησί της Κρήτης. Επίσης, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες ανώτατο στέλεχος του υπουργείου αναμένεται να επισκεφθεί και την περιοχή της Μαγνησίας, προκειμένου να συναντηθεί με τους παραγωγούς.

Αυτή την ώρα η κυβέρνηση, με δεδομένο ότι οι ζημιές της ελαιοπαραγωγής από τον δάκο και τον μύκητα γλοιοσπόριο δεν περιλαμβάνονται στις αιτίες αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ, βρίσκεται στη μεγάλη προσπάθεια αναζήτησης ευρωπαϊκών κονδυλίων. Σκοπός της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι να μειωθεί η ζημιά, την οποία υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί στη Μαγνησία, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας και να στηρίξουν τους καλλιεργητές που δοκιμάζονται από την ολοκληρωτική καταστροφή της παραγωγής τους.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^