ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει τη χώρα -Πέφτει η θερμοκρασία, πού θα χιονίσει στη Θεσσαλία
Κάτω από το μηδε΄ν τα ξημερώματα στα ορεινά της Θεσσαλίας

Μετά το «καλοκαίρι» του Νοεμβρίου, ο καιρός από τις πρώτες κιόλας ημέρες του Δεκέμβρη «έδειξε» τα δόντια του με το θερμόμετρο να κάνει... βουτιά σε ολόκληρη τη χώρα.
Οπως όλα δείχνουν το χειμωνιάτικο σκηνικό ήρθε για να μείνει. Συγκεκριμένα, ένα ψυχρό μέτωπο που σήμερα το πρωί βρίσκεται στη Βαλκανική Χερσόνησο και κινείται νότια αναμένεται να διασχίσει την Ελλάδα, από το βράδυ της Τρίτης έως τις πρώτες ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Στη Θεσσαλία με βάση τις προβλέψεις του meteo.gr, ανμένουμε κυρίως βροχές, με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο σα ορεινά και σε υψόμετρο από 800 μέτρα και πάνω, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το πρωί της Πέμπτης. Χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ορεινά του δήμου Πύλης, στο δήμο Πλαστήρα, στα ορεινά των δήμων Ελασσόνας, Τεμπών και Αγιάς, στο Πήλιο και στην Όθρυ.
Οι θερμοκρασίες στα ορεινά της Θεσσαλίας, θα πέσουν κάτω από το μηδέν τα ξημερώματα της Τετάρτης και της Πέμπτης, ενώ στη Λάρισα η μέγιστη αύριο θα είναι στους 9 βαθμούς και η ελάχιστη στους 5 βαθμούς Κελσίου, όπου αναμενουμε βροχές.
Δυσμενείς αναμένεται να είναι οι συνθήκες οδικό δίκτυο της κεντρικής και βόρειας χώρας το πρωί της Τετάρτης 4/12 λόγω του παγετού καθώς και των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων που θα σημειώνονται. Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις συνθήκες που αναμένουμε αύριο το πρωί. Με μωβ χρωματίζονται οι δρόμοι όπου αναμένουμε χιονοπτώσεις, με ανοικτό γαλάζιο οι δρόμοι όπου αναμένουμε χιονόνερο και με ανοικτό και σκούρο μπλε οι δρόμοι όπου περιμένουμε βροχές και ισχυρές βροχές αντίστοιχα.
Βίντεο: Πτώση θερμοκρασίας, παγετός, βροχές και χιόνια
Το ψυχρό μέτωπο ακολουθείται από ψυχρές αέριες μάζες και θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τον παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του ψυχρού μετώπου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ελλάδας. Δείτε στο παρακάτω βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών καθώς και την εκτίμηση του ολικού υετού.
Πού αναμένονται χιονοπτώσεις
Συνοπτικά, την Τρίτη αναμένονται βροχές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ προς το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και τη Θράκης, καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης. Στη συνέχεια και έως το πρωί της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας, ενώ βροχές θα πέσουν στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες. Σημειώνεται ότι για τις χιονοπτώσεις έχει προειδοποιήσει και ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος με πρόβλεψή του.
Από το μεσημέρι της Τετάρτης, τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν κι εκεί. Παράλληλα, θα σημειωθεί ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι την Τρίτη και την Τετάρτη θα φτάνουν κατά τόπους τα οκτώ μποφόρ.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.07.2025 | 22:31
Τα εγκαίνια του νέου ενδοσκοπικού τμήματος της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο ΓΝΛ (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 04.07.2025 | 19:15
Ατύχημα για τον Αχιλλέα Μπέο, γλίστρησε και έπεσε στο Λιμάνι του Βόλου! - ΕΛΛΑΔΑ | 04.07.2025 | 19:01
Έγκλημα στην Αγία Παρασκευή: Γάζωσαν άνδρα μέρα μεσημέρι -Τον πυροβόλησαν 5 φορές - ΒΟΛΟΣ | 04.07.2025 | 18:56
Αλόννησος -υπόθεση Καραμιχαηλίδη: Αθώοι κατά πλειοψηφία οι δύο κατηγορούμενοι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.07.2025 | 18:54
Ξεκινούν οι εγγραφές στις Σχολές του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ - ΕΛΛΑΔΑ | 04.07.2025 | 16:23
Κορωπί: Κάηκαν σπίτια – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι, μάχη με τις αναζωπυρώσεις - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.07.2025 | 16:16
Δράση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 14:44
Δροσερός περίπλους των παραλίων της Λάρισας από το δήμο Αγιάς (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 09:43
ΟΠΕΚΕΠΕ: Απειλές δέχεται ο Λαρισαίος αγρότης μετά τις αποκαλύψεις του - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 10:23
Σοκ στη Λάρισα με 40χρονο που εντοπίστηκε νεκρός το πρωί στην οικία του - ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 11:49
Σε σοκ αγρότης από τον Τύρναβο που του έκλεψαν τα νεκταρίνια από το κτήμα του (ΦΩΤΟ-video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.07.2025 | 08:00
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινά το σαφάρι για τις παράνομες επιδοτήσεις των 415 εκατ. ευρώ - Πώς θα εντοπιστούν οι «εικονικοί» αγρότες - ΒΟΛΟΣ | 04.07.2025 | 19:15
Ατύχημα για τον Αχιλλέα Μπέο, γλίστρησε και έπεσε στο Λιμάνι του Βόλου! - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.07.2025 | 07:31
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο – H χαρτογράφηση του σκανδάλου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.07.2025 | 11:23
“Σταγόνα-σταγόνα” οι πληρωμές των αγροτών, πίσω πάνε πιθανότατα τα βιολογικά - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.07.2025 | 13:21
Χαμός σε χωριό των Τρικάλων- Είχαν στήσει ερωτικό… τρίο στο μπαλκόνι!