ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Ράμπο» μοίρασαν πρόστιμα 12.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία στο Καταφύγι Καρδίτσας
Ανάστατοι οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού

Ανάστατοι οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού
Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Καταφυγίου, ύστερα από ελέγχους που πραγματοποίησε το Π.Ε.Κ.Α. Θεσσαλίας, για ανασφάλιστη εργασία, μοιράζοντας μάλιστα τσουχτερά πρόστιμα.
Το κλιμάκιο του Π.Ε.Κ.Α Θεσσαλίας, μετέβη το Σάββατο το βράδυ στο μικρό ορεινό χωριού του Δήμου Καρδίτσας και αφού πέρασε από… φύλλο και φτερό τα καφενεία του χωριού, επέβαλε πρόστιμα της τάξεως των 12.000 ευρώ για… μαύρη εργασία.
«Είναι εντελώς παράλογο και άδικο, οι χωριανοί μας ή οι συγγενείς που έτυχε, την στιγμή του ελέγχου, να βοηθούν αφιλοκερδώς την εξυπηρέτηση των λίγων συγχωριανών μας, να θεωρηθούν εργαζόμενοι, να απαιτείται ασφαλιστική κάλυψη και να επιβάλλονται παράλογα πρόστιμα.
Όσοι κατάγονται από μικρά χωριά γνωρίζουν άριστα και είναι σύνηθες φαινόμενο, οι κάτοικοι μικρών κοινωνιών, αλληλοβοηθούνται σε όλες τις εργασίες που απαιτούνται χέρια. Το ίδιο συμβαίνει συχνά και στα καφενεία μας, όπου ακόμα και με απουσία του ιδιοκτήτη, παραμένουν ανοιχτά και οι κάτοικοι, ή να αυτό εξυπηρετούνται, (self service), ή να υπάρχει κάποιος συγγενής του ιδιοκτήτη, χωρίς αυτό να σημαίνει οποιαδήποτε έμμισθη – εργασιακή σχέση. Αυτό είναι παράδοση και στο χωριό μας και κρατάει πολλά χρόνια, κάνοντας την ζωή των κατοίκων ευκολότερη στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν» επισημαίνουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν κάτοικοι του χωριού.
«Στο ορεινό χωριό μας, των περίπου 50 μόνιμων κατοίκων, με αυτή την πρωτοφανή ενέργεια σαφώς και οδηγείται στο κλείσιμο των καφενείων του και άρα σε επιπλέον απομόνωση και μαρασμό των ηλικιωμένων, ως επί το πλείστων κατοίκων του.
Καλούμε κάθε αρμόδιο να πάρει κάθε μέτρο για την αποκατάσταση της λογικής και της νομιμότητας» αναφέρει μεταξύ άλλων άλλων η ανακοίνωση.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι του Καταφυγίου δηλώνουν πως σέβονται και τηρούν την νομιμότητα, καθώς και τις διατάξεις για την ασφάλιση όλων των εργαζομένων, καταδικάζοντας την αδήλωτη εργασία.
- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 07.07.2025 | 09:53
Έξαλλος ο Πορτοσάλτε για τον εκβιασμό της Μακρή: «Βρομιαραίοι και τρισάθλιοι αρουραίοι μέσα στα site» - ΕΛΛΑΔΑ | 07.07.2025 | 09:45
«Καμίνι» η χώρα με θερμοκρασίες έως 42 βαθμούς Κελσίου – Στα ύψη ο υδράργυρος - ΛΑΡΙΣΑ | 07.07.2025 | 09:42
Τραγωδία στους Νέους Πόρους: Πνίγηκε 75χρονη Καλαμπακιώτισσα κατά τη διάρκεια εκδρομής - ΛΑΡΙΣΑ | 06.07.2025 | 23:47
Τρελή πορεία ΙΧ στα παράλια Λάρισας-προσέκρουε σε τρία σταθμευμένα οχήματα-ένας τραυματίας - ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 23:40
Λευκάδα: 24χρονη κατέρρευσε μετά την πρόταση γάμου από τον σύντροφό της -Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - ΛΑΡΙΣΑ | 06.07.2025 | 23:31
Σε «κλοιό» καύσωνα από τη Δευτέρα -Έως και 42°C θα ανέλθει η θερμοκρασία στη Λάρισα - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 06.07.2025 | 23:21
Λήγει το τελεσίγραφο Τραμπ για τους δασμούς – Έρχεται η «λυπητερή» για την ΕΕ - ΛΑΡΙΣΑ | 06.07.2025 | 22:39
Κατάμεστο το κηποθέατρο στη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου μαγευτική η ερμηνεία της(ΦΩΤΟ+video)
- ΛΑΡΙΣΑ | 06.07.2025 | 23:47
Τρελή πορεία ΙΧ στα παράλια Λάρισας-προσέκρουε σε τρία σταθμευμένα οχήματα-ένας τραυματίας - ΛΑΡΙΣΑ | 06.07.2025 | 22:39
Κατάμεστο το κηποθέατρο στη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου μαγευτική η ερμηνεία της(ΦΩΤΟ+video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.07.2025 | 12:03
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βάζει στο «μικροσκόπιο» πρώην υπουργούς και βουλευτές - ΒΟΛΟΣ | 06.07.2025 | 11:36
“Η Μακρή θα πλήρωνε για να την διαφημίζω” -“Δεν έχω επιχείρηση” απαντά η ίδια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.07.2025 | 16:32
“Επιστροφή των χρηµάτων ακόµα και µε δέσµευση περιουσίας”, λέει ο Τσιάρας - ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 22:17
Βυθίζεται το ελληνόκτητο πλοίο που επλήγη από τους Χούθι ανοιχτά της Υεμένης - ΛΑΡΙΣΑ | 06.07.2025 | 11:18
Σε σοκ ο Λαρισαίος παρουσιαστής Γρηγόρης Γκουντάρας μετά τη διάρρηξη στο σπίτι του -Ξέσπασε σε κλάματα - ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 23:40
Λευκάδα: 24χρονη κατέρρευσε μετά την πρόταση γάμου από τον σύντροφό της -Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση