Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Το πειρατικό «La Grace» έδεσε στο λιμάνι της Σκιάθου

Μαγνητίζει τα βλέμματα ων περαστικών

Το πειρατικό «La Grace» έδεσε στο λιμάνι της Σκιάθου
12.11.2019 | 17:22
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κόβει την ανάσα το επιβλητικό πειρατικό ιστιοφόρο La Grace που έδεσε σήμερα το βράδυ στο νέο λιμάνι της Σκιάθου και έγινε μαγνήτης πολλών περαστικών που εκείνη την ώρα έκαναν την βόλτα τους,

Η La Grace είναι ένα αντίγραφο ενός πειρατικού ιστιοφόρου του 18ου αιώνα. Το αρχικό πλοίο του Αυγουστίνο Χέρμαν έφερε αυτό το όνομα (το οποίο μεταφράζεται κατά προσέγγιση ως «Χαριτωμένο») κατά τη διάρκεια εμπορικών και διερευνητικών ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Καραϊβική και τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Η La Grace ήταν επίσης γνωστή για τις δραστηριότητες της και τις εμβληματικές πειρατικές νίκες της. Είναι ιδιαίτερα γνωστή η νίκη της πάνω σε δύο ισπανικά πειρατικά που μετέφεραν  ζάχαρη, καπνό και κρασί κοντά στην ακτή της Γουατεμάλας.

width=696

Αυτό το σύγχρονο αντίγραφο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να διδάξει τέχνη της ναυτικής παράδοσης. Το πλήρωμά της είναι κυρίως από την Τσεχική Δημοκρατία.

Η κατασκευή του σκάφους ξεκίνησε στα τέλη του 2008 σε εμπορικό ναυπηγείο στο Σουέζ της Αιγύπτου υπό την εποπτεία του καπετάνιου Josef Dvorský και του κατασκευαστή πλοίων Daniel Rosecký (οι οποίοι είναι συνιδιοκτήτες). Ο κύριος λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε το Suez για την ναυπήγησή του ήταν η αξιοποίηση των παραδοσιακών διαδικασιών κατασκευής σκαφών, οι οποίες εξακολουθούν να επικρατούν εκεί.
Λόγω της σημασίας του καναλιού του Σουέζ στο παγκόσμιο εμπόριο, υψηλής ποιότητας σκανδιναβικό ξύλο ήταν άμεσα διαθέσιμο στην Αίγυπτο. Αυτό το ξύλο ήταν το πιο συνηθισμένο και αγαπημένο ναυπηγικό υλικό στην εποχή των Ιστιοφόρων. Ωστόσο, η καρίνα και τα πλαίσια είναι κατασκευασμένα από εξαιρετικά σκληρό και ανθεκτικό ξύλο καμφοράς και ξύλο μουριάς. Τα ξύλινα δοκάρια και τα καταστρώματα είναι κατασκευασμένα από φινλανδικό ξύλο πεύκου. Α
Δεκάδες εθελοντές από όλη την Τσεχική Δημοκρατία εργάστηκαν από τον Ιούνιο του 2009 και βοήθησαν να ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός.

 

width=696 width=696

 

skiathoslife.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος-Κλιάφα
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^