Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Εταιρεία «φάντασμα» λειτουργούσε και διακινούσε προϊόντα στο Διμήνι

Διακινούσε προϊόντα ευρείς κατανάλωσης

Εταιρεία «φάντασμα» λειτουργούσε και διακινούσε προϊόντα στο Διμήνι
12.11.2019 | 17:13
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Εταιρεία «φάντασμα» ανακάλυψαν στην περιοχή του Διμηνίου υπάλληλοι της εφορίας, του τελωνείου και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, η οποία έκανε εισαγωγή και επεξεργασία προϊόντος ευρείας κατανάλωσης. Η συγκεκριμένη εταιρεία λειτουργούσε χωρίς να έχει υποβάλει τη «Γνωστοποίηση της Εγκατάστασης» και τη «Γνωστοποίηση της Λειτουργίας» της δραστηριότητάς της προς την αδειοδοτούσα αρχή, ως όφειλε.
«Για τις υπηρεσίες μας, δεν υπήρχε», εφόσον δεν είχε άδεια λειτουργίας, τονίστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα. Στο τελωνείο «ξεσκονίζονται» τα στοιχεία για να εντοπιστούν οι προμηθευτές και οι ποσότητες εισαγωγής, ενώ η εφορία ελέγχει όλα τα οικονομικά στοιχεία για τυχόν οργανωμένη εισφοροδιαφυγή. Χαρακτηριστικό της «εφόδου» ήταν ότι δεν έγινε έλεγχος μόνο από τις υπηρεσίες Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά από μεικτό κλιμάκιο με υπαλλήλους της εφορίας και του τελωνείου, μετά από πληροφορίες για τη διακίνηση του προϊόντος.

Επιβλήθηκε πρόστιμο
Σημειώνεται ότι μια αναγγελία έναρξης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, μαζί με τη δήλωση έναρξης στην εφορία, αρκούν προκειμένου να μπορούν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, μεταποιητικές επιχειρήσεις, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχε ζήτημα έναρξης λειτουργίας νέας επιχείρησης.
Σε πρώτη φάση επιβλήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα πρόστιμο 1.350 ευρώ και δόθηκε προθεσμία έξι μηνών για να αποχωρήσει ο ιδιοκτήτης από τη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς η δραστηριότητα που αναπτύσσει, δεν προβλέπεται από τις χρήσεις γης.

e-thessalia.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος-Κλιάφα
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^