Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Μετά την Καρίτσα και στη Βερδικούσια θα φιλοξενηθούν 30 προσφυγόπουλα; -Διαψεύδει ο ιδιοκτήτης του ξενώνα

Η απάντηση του δημάρχου Ελασσόνας

Μετά την Καρίτσα και στη Βερδικούσια θα φιλοξενηθούν 30 προσφυγόπουλα; -Διαψεύδει ο ιδιοκτήτης του ξενώνα
12.11.2019 | 14:03
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
alphawood
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Σε ξενώνα στη Βερδικούσια θα φιλοξενηθούν τις προσεχείς ημέρες, περίπου 30 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, πέρα από τα 40 που αναμένονται σε ξενοδοχείο στην Καρίτσα, σύμφωνα με πληροφορίες, γεγονός πάντως που διαψεύδεται από τον ιδιοκτήτη του κοινοτικού ξενώνα...

 Σύμφωνα με τις ίδιες  πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του ξενώνα έχει κάνει αίτηση στον Οργανισμό Μετανάστευσης και  έχει πάρει την τελική εγκριση από τον Ερυθρό Σταυρό για τη φιλοξενία για το διαστημα 6-9 μήνες, 30 έως 40  ασυνόδευτών προσφυγόπουλων. Η εγκατάστσή τους στον ξενώνα αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

 Η Βερδικούσια είναι ένα ζωντανό ορεινό (με υψόμετρο 900 μέτρα) κτηνοτροφικό χωριό του Δήμου Ελασσόνας, με μόνιμους κατοίκους και το χειμώνα, οι οποίοι μάλιστα είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία πολύτεκνοι

 Αξίζει να τονιστεί πως σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε πρόσφατη ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξελλες, ο υπουργός Προσταίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αυτή τη στιγμή έχουν εισέλθει στην Ελλάδα, περί τα 4000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Διαψεύδει ο ιδιοκτήτης του ξενώνα

«Μετά από σημερινά δημοσιεύματα για τη φιλοξενία προσφύγων στη Βερδικούσια, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής επιχείρησης που εδρεύει στη Βερδικούσια Ελασσόνας και έχει μισθώσει το δημοτικό ξενώνα στην ορεινή κοινότητα, ζητώντας να τον ενημερώσει για τυχόν φιλοξενία προσφύγων ή μεταναστών.

 

Ο δήμαρχος Ελασσόνας για τη φιλοξενία προσφύγων στη Βερδικούσια

Ύστερα από το δημοσίευμα του thessaliatv.gr το οποίο ωστόσο είναι διασταυρωμένο, στάλθηκε ανακοίνωση που διαψεύδει το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στη Βερδικούσια. Η ανακοίνωση αναφερει:

Ο κ. Γάτσας σχολιάζοντας τα παραπάνω δημοσιεύματα δήλωσε: “Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης με διαβεβαίωσε ότι καμία σύμβαση δεν έχει υπογραφεί για τον ξενώνα της Βερδικούσιας και κανένα ενδιαφέρον δεν έχει δείξει η επιχείρηση για την ενοικίαση δωματίων σε πρόσφυγες ή μετανάστες. Συμπλήρωσε δε ότι αν υπήρχε τέτοιο ενδιαφέρον θα ενημέρωνε πρώτα τη Δημοτική Αρχή και θα ζητούσε τη γνώμη του συμβουλίου της κοινότητας. Κατά συνέπεια, είναι παντελώς ανυπόστατα τα σχετικά δημοσιεύματα και εσφαλμένως δημιουργείται η εντύπωση ότι, χωρίς να ενημερωθούν προηγουμένως οι τοπικές κοινωνίες, ξενοδοχεία στο Δήμο Ελασσόνας θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες ή μετανάστες”.»


Μετά


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^