Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Μπορώ να κάνω γυμναστική όταν είμαι κρυωμένη;

Woman

Μπορώ να κάνω γυμναστική όταν είμαι κρυωμένη;
08.11.2019 | 17:01
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Όταν νιώθετε απολύτως χάλια είναι δεδομένο ότι θα παραλείψετε τη γυμναστική. Ωστόσο, όταν σας ταλαιπωρεί ένα κοινό κρυολόγημα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σίγουρα, δε θα νιώθετε εξαιρετικά, αλλά δε θα είστε και στα χειρότερά σας.

Επομένως, τι να κάνετε; Να αξιοποιήσετε τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο σας για να ξεκουραστείτε ή να συνεχίσετε πάραυτα το πλάνο γυμναστικής σας;

Η ήπια και μέτριας έντασης γυμναστική είναι συνήθως εντάξει όταν έχετε κοινό κρυολόγημα και δεν έχετε ανεβάσει πυρετό. Μάλιστα, η άσκηση μπορεί να βελτιώσει την κατάστασή σας ανοίγοντας τη ρινική κοιλότητα και ανακουφίζοντάς σας προσωρινά από τη ρινική συμφόρηση.

Ο ένας βασικός κανόνας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι ο εξής:

Αν τα συμπτώματά σας είναι πάνω από το λαιμό, δηλαδή τρέχει η μύτη σας, φτερνίζεστε ή έχετε έναν ελαφρύ πονόλαιμο, τότε η γυμναστική είναι ασφαλής, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση βέβαια καλό είναι να μειώσετε την ένταση και τη διάρκεια της άσκησής σας. Για παράδειγμα, αντί να κάνετε μία ώρα crossfit, επιλέξτε να κάνετε μισή ώρα γιόγκα.

Η γιόγκα, ο χορός και η ήπια γυμναστική στο σπίτι είναι καλές επιλογές για να γυμναστείτε όταν έχετε κοινό κρυολόγημα. Αν δοκιμάσετε να γυμναστείτε έντονα όταν έχετε κάτι πιο σοβαρό από κοινό κρυολόγημα, μπορεί να βάλετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο για πιο σοβαρά θέματα υγείας.

 Αν τα συμπτώματά σας είναι κάτω από τον λαιμό, δηλαδή έχετε θωρακική συμφόρηση, έντονο βήχα ή στομαχόπονο, μη γυμνάζεστε.
Αποφύγετε την άσκηση αν έχετε πυρετό, εξάντληση ή μυϊκούς πόνους.

 Αφήστε το σώμα σας να είναι ο οδηγός σας. Αν νιώθετε άσχημα, κάντε ένα διάλειμμα από τις προπονήσεις σας. Λίγες ημέρες αποχής από την άσκηση δε θα επηρεάσουν τις επιδόσεις ή τη φυσική σας κατάσταση. Μπορείτε να επανέλθετε στη fitness ρουτίνα σας σταδιακά, μόλις νιώσετε καλύτερα και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τον αν είναι εντάξει να γυμναστείτε.

Πηγή in.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^