Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Κ. Μαραβέγιας: «Νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες υπέρ των πολιτών από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Παρέμβαση του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ

Κ. Μαραβέγιας: «Νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες υπέρ των πολιτών από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη»
08.11.2019 | 12:28
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

«Νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες υπέρ των πολιτών από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Κατά την σημερινή επεξεργασία από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής του νομοσχεδίου για τη κύρωση 3 Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας επεσήμανε μια σειρά σημαντικών μέτρων που λαμβάνονται όχι μόνο για τη Μαγνησία αλλά για ολόκληρη τη χώρα.
Ένα από αυτά είναι η δημιουργία ενός οριστικού και αξιόπιστου δασολογίου. Με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα να καταλήξουμε σε καλύτερους δασικούς χάρτες επιτρέποντας σε όλους όσοι έχουν αντιρρήσεις για το περιεχόμενο τους να τις εκφράσουν με μεγαλύτερη άνεση χρόνου. Έτσι σωστά παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή σχετικών αντιρρήσεων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2019 τόσο για τους κατοίκους εσωτερικού όσο και γι’αυτούς του εξωτερικού.
Ταυτόχρονα όμως ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας υπογράμμισε στον αρμόδιο Υπουργό την ανάγκη κι άλλες περιοχές οι οποίες εντάχθηκαν σε προηγούμενες φάσεις του δασολογίου, όπως το Παλιούρι του Βόλου, να απεμπλακούν από τον διοικητικό παραλογισμό που τις οδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017.
Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μαραβέγια ένα πραγματικά ξεχωριστό κομμάτι του Νομοσχεδίου είναι αυτό που βελτιώνει την προστασία της κύριας κατοικίας με σκοπό τη διευκόλυνση των οφειλετών, έτσι ώστε περισσότεροι δικαιούχοι να μπορούν να ενταχθούν στις προστατευτικές ρυθμίσεις του νόμου. Μερικές από αυτές τις βελτιώσεις είναι:
 Η συμπερίληψη όχι μόνο νέων αιτήσεων αλλά και εκείνων που έχουν ήδη υποβληθεί αλλά δεν ολοκληρώθηκε ακόμα η επεξεργασία τους.
 Επιτρέπεται η υποβολή αίτησης προστασίας της 1ης κατοικίας κι απ’ όσους διαμένουν σε μισθωμένο ή παραχωρημένο ακίνητο εκτός της περιοχής όπου βρίσκεται η κύρια κατοικία τους. Πρόκειται για κοινωνικά δίκαιο μέτρο που αφορά κυρίως όσους διαμένουν υποχρεωτικά σε άλλη πόλη λόγω της εργασίας τους.
 Δίνεται η δυνατότητα προστασίας της κατοικίας με αίτηση μόνο ενός εκ των συνιδιοκτητών καθώς και κρατικής επιδότησης σε όλους τους συνιδιοκτήτες που αιτούνται προστασίας της κύριας κατοικίας τους.
 Πολύ σημαντική είναι τέλος κι η ευκαιρία για τους οφειλέτες με στεγαστικό δάνειο να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, προστατεύοντας παράλληλα την κύρια κατοικία τους μέσω της πλατφόρμας.
Σχολιάζοντας τις παραπάνω ρυθμίσεις ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας μίλησε για «λειτουργικές παρεμβάσεις υπέρ των πολιτών στη λογική του αυτονόητου» και επεσήμανε πως συνεχίζουν την καλή παράδοση των νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχει πάρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση του Κυριάκου ΜητσοτάκηΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^