Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Αυξάνει τις εισαγωγές βάμβακος το Πακιστάν με ενδιαφέρον για την Ελλάδα

κατά 8%

Αυξάνει τις εισαγωγές βάμβακος το Πακιστάν με ενδιαφέρον για την Ελλάδα
08.11.2019 | 10:56
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Αυξηµένες κατά 8% εκτιµά τις ανάγκες εισαγωγών βάµβακος του Πακιστάν το ∆ιεθνές Συµβούλιο Βάµβακος (ICAC) υπολογίζοντάς τες στους 711.000 τόνους, όσο παράλληλα αυξάνει κατά 48% την εκτίµηση του για τις εισαγωγές του Μεξικό, στους 141.000 τόνους.


Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα το Πακιστάν έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στο ελληνικό βαμβάκι για μεσαίες ποιότητες, αφού αφενός η αγορά της Ινδίας καθίσταται απαγορευτική ορισμένες φορές λόγω προστατευτικών πολιτικών και αφετέρου γιατί παρά την αυξημένη παγκόσμια παραγωγή, οι άμεσα διαθέσιμες ποσότητες είναι ακόμα λιγοστές.

Στην έκθεσή του για την κατάσταση της αγοράς βάµβακος για τον µήνα Νοέµβριο, το ICAC, υπογραµµίζει τον κίνδυνο µιας ελαφριάς µείωσης της παγκόσµιας κατανάλωσης βάµβακος, η οποία συνδέεται µε την εξασθένηση του ρυθµού ανάπτυξης της παγκόσµιας οικονοµίας αλλά και τις µειωµένες κινεζικές εισαγωγές. Και στις δυο περιπτώσεις αποδίδει στον µαινόµενο εµπορικό πόλεµο ανάµεσα στις δυο παγκόσµιες υπερδυνάµεις, ΗΠΑ και Κίνα.

Διαβάστε επίσης: Μικρότερες αποδόσεις και καλύτερη τιμή του αγελαδινού της ΕΕ αναμένει ο FAO

Η παγκόσµια παραγωγή υπολογίζεται στους 26,2 εκατ. τόνους, µε την κατανάλωση στους 26,2 εκατ. τόνους και το συνολικό εµπόριο στους 8,8 εκατ. τόνους.

Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι η Ινδία θα παραµείνει στην κορυφή ως παραγωγός βάµβακος, παρά τις µειωµένες αποδόσεις, ενώ κορυφαίος καταναλωτής παραµένει η Κίνα παρά την µείωση κατά 2% της εκτιµώµενης κατανάλωσης. Πάντως παρά τους δασµούς, η Κίνα αγόρασε πάνω από 320.000 τόνους βάµβακος από τις Ηνωµένες Πολιτείες µέσα στο 2019, σύµφωνα µε ρεπορτάζ του Reuters, γεγονός που δείχνει την δυναµική που θα µπορούσε να επιτευχθεί εφόσον οι εµπορικές σχέσεις των δυο χωρών διορθώνονταν.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^