Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Ακόμη και σε τύφλωση οδηγούν τα ποτά-«μπόμπες» που παρασκευάζονταν σε Αρμένιο- Στεφανοβίκειο

Αναζητείται 35χρονος Λαρισαίος ενώ συνελήφθη 60χρονος για το λαθραίο αλκοοόλ

Ακόμη και σε  τύφλωση οδηγούν τα ποτά-«μπόμπες» που παρασκευάζονταν σε Αρμένιο- Στεφανοβίκειο
08.11.2019 | 10:01
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
alphawood
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

«Εγκληματική» μπορεί να χαρακτηριστεί η δράση του κυκλώματος με τα νοθευμένα ποτά («μπόμπες») που αποκάλυψε η έρευνα της ΑΑΔΕ στα δύο χωριά της Λάρισας και της Μαγνησίας, το Αρμένιο και το Στεφανοβίκειο, καθώς η χρήση χημικής αλκοόλης σε κρασί και τσίπουρο, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε τύφλωση ή μόνιμη αναπηρία ή ακόμη και σε θάνατο, όσους τα καταναλώνουν.
Πέρα λοιπόν από αυτό καθαυτό το οικονομικό έγκλημα, το υγειονομικό θεωρείται από τους ειδικούς, ακόμη πιο σοβαρό, από τέτοιου είδους δραστηριότητες, όταν μάλιστα αυτό το «φθηνό αλκοόλ» το καταναλώνουν κυρίως νέοι, ακόμη και μαθητές στα διάφορα μαθητικά πάρτι, όπου έχουν καταγραφεί περιστατικά μέθης και νοσηλείας στα νοσοκομεία και της Θεσσαλίας (ιδίως σε Λάρισα και Βόλο) τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να τονιστεί πως στο Στεφανοβίκειο είχε αποκαλυφθεί και άλλη περίπτωση παρασκευής νοθευμένων ποτών σε αγροτική αποθήκη, στο πρόσφατο παρελθόν.

Τα κυκλώματα αυτού του είδους μεταφέρουν παράνομα μεθυλική αλκοόλη ( η πόση της μπορεί να οδηγησει σε τύφλωση)  από Βουλγαρία, που είναι ενα φθηνό παρασκεύασμα το οποίο καμία σχέση δεν έχει με την αλκοόλη που περιέχει το κρασί ή το τσίπουρο και η οποία αποσταζεται ή ζυμώνεται ανάλογα από σταφύλια.

Συνεχίζονται οι έρευνες στα δύο χωριά

 width=640

 Συνεχίζονταν και χθες οι έρευνες στις περιοχές Αρμενίου και Στεφανοβικείου για το λαθραίο αλκοόλ που ανακάλυψαν προχθές ελεγκτές της ΑΑΔΕ, αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας και ελεγκτές του Χημείου του Κράτους.
Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας είχαν προσαχθεί προχθές τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων (60χρονος Λαρισαίος) , όπου βρέθηκαν τα λαθραία, δύο αλλοδαποί (Πακιστανοί), που φέρονται ότι εργάζονταν εκεί και ένας ακόμη, για να αφεθούν ελεύθεροι και να συλληφθεί μόνον ο πρώτος.

 Οι έρευνες συνεχίζοντα, ενώ αναζητείται κι ένας 35χρονος Λαρισαίος που διαμένει στο Βόλο, ο οποίος .είναι ο «διαχειριστής» της εταιρείας που ερεύνησε η αστυνομία. Μάλιστα είναι ο ίδιος που το 2016 είχε συλληφθεί από την Οικονομική Αστυνομία, αφού μετά από έφοδο σε αποθήκη του στο Βελεστίνο κατασχέθηκαν αλκοολούχα ποτά και αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευ­μα). Η έρευνα της Υποδιεύθυνσή Ασφάλειας Λάρισας εστίασε στη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων προϊόντων που εισάγονται συνήθως από τη Βουλγαρία, καθώς και στην παράνομη παρα­σκευή και εμφιάλωση αλκοολούχων ποτών με αιθυλική αλκοόλη που παράνομα εισάγεται στην Ελλάδα.

width=640

 

Η επίσημη ανακοίνωση

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα λαθραίου οινοπνεύματος, η οποία προοριζόταν για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών, σε αποθηκευτικούς χώρους επιχείρησης στις ευρύτερες περιοχές της Λάρισας και της Μαγνησίας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 60χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, για πλαστογραφία και για πρόσληψη και απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο 22χρονοι αλλοδαποί, εργάτες της επιχείρησης, διότι στερούταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε προχθές από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, διενεργήθηκαν έρευνες σε αποθηκευτικούς χώρους της επιχείρησης, σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ Λάρισας και του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

width=640
13 δεξαμενές περιέχουσες 13 τόνους αιθυλικής αλκοόλης,
60 φιάλες αλκοολούχο ποτού των 700 ml ,
6.553 πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες διαφόρων επωνυμιών αλκοολούχων ποτών
1.052 λίτρα αλκοολούχου υγρού,
τέσσερα πλαστικά δοχεία των 10 λίτρων με αιθυλική αλκοόλη,
τέσσερα πλαστικά δοχεία των 10 λίτρων με αλκοολούχο υγρό και
δύο πλαστικά δοχεία του 1,5 λίτρου με διαλύτη-νέφτι.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, μία ρυμουλκούμενη κλειστή καρότσα και ένα μη αυτοκινούμενο παλετοφόρο, ως μέσα για τη διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητας.
width=640

width=640

width=640
Κατά τις έρευνες στους χώρους κλήθηκαν και συνέδραμαν υπάλληλοι της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας και του Τμήματος Δίωξης του Τελωνείου Λάρισας. Από υπαλλήλους του Τελωνείου Λάρισας δεσμεύτηκαν 13.784,5 λίτρα χύμα και εμφιαλωμένου οίνου, ενώ από υπάλληλους της Χημικής Υπηρεσίας ελήφθησαν δείγματα από τις προαναφερόμενες κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων υγρών και τη δεσμευθείσα ποσότητα οίνου για χημική ανάλυση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

 

 


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^