Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

ΙΣΛ: «Αγνοείται η τύχη» οικογενειακών γιατρών στην ΠΦΥ και θέσεων επικουρικών στο ΕΣΥ

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

ΙΣΛ: «Αγνοείται η τύχη» οικογενειακών γιατρών στην ΠΦΥ και θέσεων επικουρικών στο ΕΣΥ
07.11.2019 | 11:16
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
alphawood
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Σε καθεστώς ομηρίας βρίσκονται όσοι γιατροί αποδέχθηκαν τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού στην ΠΦΥ από το καλοκαίρι του 2018 και υπέγραψαν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ (Παθολόγοι, Γενικοί Γιατροί και Παιδίατροι).

Από τον περασμένο Ιούλιο που έληξε η «πρώτη φάση» των εργασιακών σχέσεων με σταθερή μηνιαία αμοιβή, πέρασαν ήδη αυτόματα στην «δεύτερη φάση» με αμοιβή ανάλογη με τον αριθμό των συμπολιτών μας που θα τους προτιμούσε (0,75€ κατά μέσο όρο και κατά κεφαλήν περίπου και ανάλογα με τα ηλικιακά όρια).

Δυστυχώς, κανένας γιατρός, απ’ όσους απέμειναν και συνεχίζουν δεν έχει πληρωθεί ακόμα, καθόσον η καταγραφή των δεδομένων προτίμησης στο σύστημα δεν έχει οριστικοποιηθεί (!). Χώρια δε που με την αλλαγή της ηγεσίας στο υπ. Υγείας, καλλιεργήθηκαν οι προσδοκίες για αλλαγή και στην λειτουργία του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, με αποτέλεσμα οι πολίτες να σταματήσουν να εγγράφονται στους καταλόγους προτίμησης γιατρών.Καλούμε την ηγεσία του υπ. Υγείας να δει το θέμα με την δέουσα σοβαρότητα, να αποφασίσει για την τύχη του οικογενειακού γιατρού στην ΠΦΥ και να δώσει άμεσες λύσεις, προς όφελος των ασθενών και των λειτουργών υγείας.

Επίσης καλούμε τον ΠΙΣ να επικαιροποιήσει την πρότασή του για την ΠΦΥ και να διεκδικήσει την αποδοχή της από τους κυβερνητικούς αρμόδιους.

Στο ίδιο καθεστώς ομηρίας, όμως, βρίσκονται και οι 600 περίπου επικουρικοί γιατροί που υπηρετούν στα δημόσια νοσοκομεία και των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέχρι τέλους του 2019 (των 285 λήγουν τέλος Νοεμβρίου).

Οι επικουρικοί γιατροί εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα ήδη υποστελεχωμένα νοσοκομεία, η δε μισθοδοσία τους καλύπτεται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Ζητάμε να μην χαθούν οι θέσεις αυτές των επικουρικών γιατρών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου πολλά νοσοκομεία λειτουργούν οριακά. Επ’ ουδενί όμως ο θεσμός των επικουρικών γιατρών δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις μόνιμες προσλήψεις, οι οποίες πρέπει να επιταχυνθούν».Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος-Κλιάφα
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^