Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Γεμίζουν τα παραλια της Λάρισας με πρόσφυγες και μετανάστες

Ήδη 135 βρίσκονται στην Καρύτσα - αναμένονται άλλοι 150 σε Αγιόκαμπο, Άνω Σωτηριτσα και καστρί Λουτρό

Γεμίζουν τα παραλια της Λάρισας με πρόσφυγες και μετανάστες
04.11.2019 | 09:26
Agronuts
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
AXON
Δήμος Λαρισαίων - Πρόσκληση
exalco
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Αναστάτωση επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες του δήμου Αγιάς από την εγκατάσταση το Σάββατο το βράδυ 95 προσφύγων αιτούντων άσυλο, σε ξενοδοχείο στην τοπική κοινότητα Καρύτσας και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Δοχός». Ήδη στο συγκεκριμένο χωριό έχουν εγκατασταθεί και περί τα 50 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σε άλλο ξενώνα, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής του ΑΤ Ευαγγελισμού για να μετριάσει τις αντιδράσεις διαβεβαίωσε τους κατοίκους, ότι οι πρόσφυγες δεν θα κυκλοφορούν μετά τις 6 το απόγευμα.


Σε ότι αφορά τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στο «Δοχό» ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Βασίλης Τσάκνης, μας ανέφερε πως ήρθαν στις 1.00 τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή και πρόκειται για 95 άτομα Αφγανούς, εκ των οποίων οι 25 περίπου είναι οι γονείς και τα υπόλοιπα είναι μικρά παιδιά. Προς το παρόν δεν φαίνεται να δημιουργούν πρόβλημα στο χωριό, μιας και το ξενοδοχείο «Δοχός» βρίσκεται έξω από τα όρια του οικισμού. Αντίθετα υπάρχει προβληματισμός των κατοίκων της Καρύτσα για τα 40 ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται σε ξενώνα, εντός του οικισμού της Καρύτσας, καθώς πολλά από αυτά είναι ηλικίας από 16 ως 18 ετών μετά την εφηβεία και οι πληροφορίες που έχουν είναι ότι συνήθως δημιουργούν προβλήματα όπου εγκαθίστανται…


Παράλληλα φαίνεται πως υπάρχουν και άλλοι ξενώνες και ξενοδοχεία στα παράλια της Λάρισας που έχουν επιλεγεί για φιλοξενία προσφύγων. Συγκεκριμένα φημολογείται πως 50 πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε ξενώνα στην Άνω Σωτηρίτσα, 50 σε ξενοδοχείο στον Αγιόκαμπο και άλλοι τόσοι σε ξενοδοχείο στο Καστρί Λουτρό του Δήμου Τεμπών. Επίσης υπάρχει έντονη φημολογία ότι επελέγη κτήμα στο Μελισσοχώρι μόλις 6-7 χιλιόμετρα από τη Λάρισα για εγκατάσταση κοντέϊνερς όπου θα φιλοξενηθεί άγνωστος αριθμός προσφύγων.
Φαίνεται λοιπόν ότι ο Νομός Λάρισας έχει επιλεγεί πάλι ως ο μόνος στην Κεντρική Ελλάδα, που θα σηκώσει το βάρος της φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, καθώς πέρα από τη βιομηχανική περιοχή των Γοργοβιτών στην Καρδίτσα, όπου φημολογείται πως θα υπάρξει δομή, δεν διαφαίνεται σε κάποια άλλη περιοχή της Θεσσαλίας, να υπάρχει σχεδιασμός για αυτό που ονομάζει η κυβέρνηση ισομερή κατανομή στην ενδοχώρα.
Θυμίζουμε ότι ήδη στη δομή του Κουτσόχερου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή περίπου 1450 μετανάστες.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Όλυμπος-Κλιάφα
Τσίπουρο Τυρνάβου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^