Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Τιμητική εκδήλωση για τον επίτιμο δντή Αρχαιοτήτων Λάζαρο Δεριζιώτη

την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Τιμητική εκδήλωση για τον επίτιμο δντή Αρχαιοτήτων Λάζαρο Δεριζιώτη
20.10.2019 | 20:00
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Animus Benefits
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Τιμητική εκδήλωση για τον επίτιμο διευθυντή Αρχαιοτήτων Λάζαρο Δεριζιώτη διοργανώνει την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου ώρα 19.00 «Κτίριο Τσικρίκη» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γαμβέτα – Ιάσονος) στον Βόλο, η Μητρόπολη Δημητριάδος.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει με εναρκτήριο χαιρετισμό της ιστορικού Βυζαντινής Τέχνης Μαρία Νάνου για λογαριασμό του τομέα Βυζαντινών, Μεταβυζαντινών Μνημείων και Κειμηλίων της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου-Ερευνητικό Κέντρο.
Θα ακολουθήσει η ιστορικός τέχνης – επίτιμη γενική διευθύντρια του υπουργείου Πολιτισμού, αντιπρόεδρος Δ.Σ. «Μαγνήτων Κιβωτού», κ. Μαίρη Μιχαηλίδου, αναπτύσσοντας το θέμα: «Λάζαρος Δεριζιώτης. Επιστήμονας και Άνθρωπος».

Εκ μέρους των συνεργατών του θα τοποθετηθεί βιωματικά για τις πτυχές από τη δραστηριότητα του Λάζαρου Δεριζιώτη στην 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, και τα έργα στις επαρχίες Λάρισας και Αγιάς η κ. Σταυρούλα Σδρόλια, αρχαιολόγος, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Για την υπηρεσιακή δραστηριότητα του Λάζαρου Δεριζιώτη στη Μαγνησία και για τη συνεργασία τους θα ομιλήσει η αντικαταστάτριά του Ασπασία Ντίνα, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη «επί τιμή» της 7ης Εφορείας Βυζαντινών.
Ενώ ο Γιάννης Σκοτεινιώτης, συντηρητής Έργων Τέχνης, αγιογράφος, θα μας «μεταφέρει» στο εργαστήριο συντήρησης της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων επί των ημερών του Λάζαρου Δεριζιώτη.
Και η σεμνή εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή του «Διπλώματος Τιμής» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, ο οποίος, όπως το συνηθίζει θα κάνει και την καταληκτική παρέμβασή του.
Την όλη εκδήλωση, την οποία επιμελήθηκε η κυρία Μαρία Νάνου, συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Βαραλής, διευθυντής του Ρ/Σ της Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία», μέλος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού».Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος
Μένουμε ασφαλείς 300x250
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Μένουμε Ασφαλείς 300x250 2
  ^