cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Από τα 42,5 χθες στα 43,5 σήμερα-«Τσίμπησε» η τιμή στο βαμβάκι ένα λεπτό το κιλό

Αντιδρώντας στην ευνοϊκή διεθνή συγκυρία

Από τα 42,5 χθες στα 43,5 σήμερα-«Τσίμπησε» η τιμή στο βαμβάκι ένα λεπτό το κιλό
18.10.2019 | 18:11
Φυτικά Επιδόρπια ΚΑΡΠΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΟΛΥΜΠΟΣ
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ ΡΙΖΟΥΛΗΣ
Fashion City Outlet
ICBS

Η ανοδική κίνηση στη διεθνή τιμή του εκκοκκισμένου βαμβακιού βαμβακιού είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα μία ελαφρά άνοδο και στις τιμές του σύσπορου σε εκκοκκιτήρια της Θεσσαλίας. Ετσι σήμερα μας πληροφόρησαν παραγωγοί ότι η τιμή στην πύλη στα εκκοκκιστήρια της ΒΙΟΛΑΡ των Αφων Μάρκου για τα ποιοτικά βαμβάκια με υγρσία κάτω από 13% , ήταν στα 43,5λεπτά το κιλό, γεγονός που γεννά ελπίδες, ότι αν συνεχιστεί το ανοδικό κύμα και το προσεχές διάστημα, στο τέλος θα απολαύσουν ακόμη πιο υψηλές τιμές.

 Θα πρέπει να συνυπολογιστεί επίσης το γεγονός ότι στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας, έχουμε φετος παραγωγές ρεκόρ, καθώς βοήθησε και ο καιρός, κατά 15 ως 25% παραπάνω στρεμματικές αποδόσεις, πράγμα που σημαίνει ότι περιορίζονται οι απώλειες στην τσέπη του παραγωγού , αφού ότι χάνει από την τιμή το κερδίζει σε κιλά, ωστόσο οι παραγωγοί -και δικαίως -ζητούν από τους εκκοκκιστές ν ασταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν τιμες ανάλογες με τα ποιοτικά χαρακτηριστιά του βαμβακιού.

 Νωρίτερα το thessaliatv.gr έγραφε:

Μία αχτίδα αισιοδοξίας αρχίζει να ξεπροβάλλει στο ομιχλώδες τοπίο της διεθνούς τιμής βάμβακος, καθώς οι κινήσεις για να επιτευχθει εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας , δίνουν μία  ανοδικόή ώθηση στη Νέα Υόρκη για το εκκοκκισμένο.

Χθες Πέμπτη η χρηματιστηριακή τιμή φλέρταρε με το να σπάσει το φράγμα των 65 σεντς η λίμπρα με τα συμβόλαι Δεκεμβρίου να κλείνουν τελικά στα 64.99 σεντς κατγράφοντας νέ αύξηση (0,45% σε σχέση με τα 64,54 σεντςτης Τετάρτης).

 Την ίδια στιγμή ενισχυόταν ελαφρώς και το δολάριο σε σχέση με το ευρώ με το ενδεχόμενο όμως μία επίτευξη συμφωνίας για το Brexit να ενισχύσει εκ νέου το ευρωνόμισμα.

 Με βάση τις τιμές του άλλου δείκτη, του χρηματιστηρίου του Λίεβρπουλ που λαμβάνει υπόψη του ο ΟΠΕΚΕΠΕ για να κάνει αναγωγή από το εκκοκκισμένο στο σύσπορο, το βαμβάκι κινείται σε ένα κανάλι που τεστάρει τα 50 λεπτά το κιλό (βρίσκεται στα 48 με 49 λεπτά τις τελευταίες ημέρες). Ωστοσο στα εκκοκιστήρια η τιμή δεν υπερβαίνει τα 42 με 42,5 ευρώ στην πύλη, που συνεπάγεται μια τιμή στα 38 με 39 λεπτά στο χωράφι...

 Οι παραγωγοί πάντως αισιοδοξούν ότι το προσεχές διάστημα οι εκκοκκιστές θα ανγκαστούννα αυξήσουν τα επίπεδα τιμών για τις παραλαβές, με δεδομένο ότι βοηθά ο καιρός για τη συλλογή και των δεύετρων χεριών τα οποί παραμένουν εξίσου εξαιρετικής ποιότητας χωρίς υγρασία...Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Μαουσίδης-Νάνος

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΝΤΙΖΕΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
karatzios music services
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^