Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Στα 42,5 ως 45 λεπτά τα στεγνά βαμβάκια στην πύλη -Παραγωγές ρεκόρ στα παρακάρλεια

Απογοήτευση για τις τιμές ικανοποίηση για τις παραγωγές

Στα 42,5 ως 45 λεπτά τα στεγνά βαμβάκια στην πύλη -Παραγωγές ρεκόρ στα παρακάρλεια
17.10.2019 | 10:43
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Σκεπτικισμός, ελαφρά χαμόγελα, άλλοτε ειρωνείας και αυτοσαρκασμού και άλλοτε κρυφής ικανοποίησης, ήταν τα συναισθήματα με τα οποία μας υποδέχτηκαν σήμερα οι αγρότες έξω από τα εκκοκκιστήρια των Αφων Μάρκου στην οδό Βόλου. Πρώτη στάση στο εκκοκκιστήρια της παλιάς Ένωσης στο Κυψελοχώρι.


Ο νέος αγρότης από τη Μέλισσα που μίλησε στη «Θεσσαλία τηλεόραση» έδειχνε προβληματισμένος για τις τιμές όχι μόνο στο βαμβάκι αλλά και στο στάρι ωστόσο δεν σκέπτεται να αλλάξει καλλιέργειες…

Στα

Η τιμή που έκλεισε καθώς το παρέδωσε ο ίδιος χωρίς μεσιτικά και το μετέφερε με την πλατφόρμα του είναι στα 42,5 λεπτά το κιλό.
Στη συνέχεια τοπίο στην ομίχλη.. Μέχρι το Αχίλλειο τον επόμενο μας σταθμό, μέσα από τη καταχνιά του κάμπου, αρχίζουν να ξεπροβάλλουν και κάποια χαμόγελα έξω από τα εκκοκκιστήρια της ΒΙΟΛΑΡ.

Στα

Η μερική ικανοποίηση από τους αγρότες των γύρω χωριών, από το Σωτήριο, το Αχίλλειο, το Λοφίσκο, το Κιλελέρ και τη Μέλισσα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι παραγωγές είναι ικανοποιητικές κοντά στα 500 κιλά το στρέμμα περίπου 50 με 100 κιλά παραπάνω από πέρυσι με αποτέλεσμα η απώλεια από την τιμή να ισοφαρίζεται από τα περισσότερα κιλά.
Κάποιοι όπως μας δήλωσαν που περίμεναν να στεγνώσουν τα βαμβάκια τους και να τα παραδώσουν με κάτω του 13% υγρασία μαζί με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τον πιστοποιημένο σπόρο φτάνουν και τα 45 λεπτά το κιλό…

 Στα


- Ικανοποιημένο με αυτή την τιμή;, τους ρωτάμε
- Ασφαλώς όχι, απαντούν αφού πέρυσι πουλούσαν σε τιμές 20% παραπάνω, ωστόσο δεν το βάζουν κάτω και είδαν τουλάχιστο στρεμματικές αποδόσεις ρεκόρ που μετρίασαν την απογοήτευσή τους..

Στα

Στα

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, από τη Δευτέρα ακόμη, με το που στέγνωσαν τα βαμβάκια, οι καρότσες , οι πλατφόρμες με τα τρακτέρ και τα φορτηγά κάνουν ουρές έξω από τα εκκοκκιστήρια. Η συγκομιδή οδεύει προς το τέλος της γα τα «πρώτα χέρια» στον κάμπο της Λάρισας, ενώ στην Καρδίτσα έχει ξεκινήσει η συλλογή των «δεύτερων χεριών». Σε λίγη ώρα άρχισα να διαλύεται η καταχνιά..
Θα κάνουν και φέτος χειμώνα οι βαμβακοπαραγωγοί , πιο δύσκολο ίσως, αλλά ο αγώνας για την επιβίωση και ο μόχθος για το μεροκάματο συνεχίζονται…

Στα

 Γ.Κ.
Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^