Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Λάρισα: Στα ίχνη του συλλέκτη Γεώργιου Κατσίγρα

την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ

Λάρισα: Στα ίχνη του συλλέκτη Γεώργιου Κατσίγρα
16.10.2019 | 22:14
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Animus Benefits
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» διοργανώνει δράση με τίτλο «Στα ίχνη του συλλέκτη Γεώργιου Κατσίγρα» για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν τα πιο σημαντικά κτήρια, που σχετίστηκαν άμεσα με τον γιατρό, πολίτη, συλλέκτη και δωρητή Γεώργιο Κατσίγρα. Με σημείο αναφοράς τη Συλλογή Κατσίγρα και με τη συμβολή ομιλητών, η περιήγηση διερευνά ιστορικά και αρχιτεκτονικά τα κτήρια τα οποία συνδέθηκαν με τη Συλλογή και με τον ίδιο τον Γεώργιο Κατσίγρα.
Η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. στα εκδοτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ της Κεντρικής Πλατείας, από όπου με ναυλωμένο λεωφορείο θα μεταβούμε στο κτίριο της πυριτιδαποθήκης (Μουσείο Εθνικής Αντίστασης) στην οδό Ιουστινιανού 42 όπου και θα αρχίσει να ξετυλίγεται η ιστορία του πολίτη Γεωργίου Κατσίγρα και η σχέση του με το συγκεκριμένο χώρο. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την υπεύθυνη του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, κ. Άννα Ιακωβίδου.


width=640

 Θα ακολουθήσει μετάβαση στην οδό Βενιζέλου για να γνωρίσουμε τον χώρο της πρώτης κλινικής του γιατρού Κατσίγρα.
Η δράση θα καταλήξει και θα ολοκληρωθεί στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου, που υπήρξε ο χώρος όπου έζησε, εργάσθηκε και δημιούργησε ο γιατρός, ο συλλέκτης, ο δωρητής Γεώργιος Κατσίγρας. Ο κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου θα μας ξεναγήσει στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου της Ιατρικής Σχολής, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, το οποίο είναι αγιογραφημένο από τον Ζήση Τσαπράζη. Τέλος, θα ακολουθήσει προβολή αρχειακού υλικού στο αίθριο της Ιατρικής Σχολής.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη. Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή 10:00 -14:00 στο 2410-672499. Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα»Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος
Μένουμε ασφαλείς 300x250
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Μένουμε Ασφαλείς 300x250 2
  ^