Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Κ. Γκούμας: Η μελέτη Φάμελλου πρότεινε σε 60 χρόνια να αποκατασταθεί το περιβάλλον στη Θεσσαλία!

Στα 3 δις κ.μ. νερού το έλλειμμα στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα του θεσσαλικού κάμπου

Κ. Γκούμας: Η μελέτη Φάμελλου πρότεινε σε 60 χρόνια να αποκατασταθεί το περιβάλλον στη Θεσσαλία!
15.10.2019 | 19:08
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

 Καταπέλτης ήταν ο γνωστός παλαίμαχος υπερασπιστής του Αχελώου, ο γεωπόνος Κώστας Γκούμας για τις αβελτηρίες και τις παραλήψεις της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και τη μελέτη που είχε εκπονηθεί για το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας, μιλώντας το βράδυτης Δευτέρας στην εκπομπή ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΓΗ.

 Ο κ. Γκούμας επισήμανε πως τα διαχειριστικά σχέδια έχουν αναδείξει πως λόγω της έλλειψης επιφανειακών υδάτων και της υπεράντλησης στη Θεσσαλία τις τελευταίες δεκαετίες δημιουργήθηκε ένα υδατικό έλλειμμα στον υπόγειο υδροφορέα, της τάξης των 3 δις κυβικών μέτρων νερού, κάτι που παραδέχτηκε ερχόμενος στη Λάρισα το 2017 και ο τότευπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος. Αυτό το έλλειμμα οφείλουμε να το αποκαταστήσουμε, είναι πό μη ανανεώσιμες πηγές....Το χρωστμε τις επόμενες γενιές και στο περιβάλλον, είπε ο κ. Γκούμας. και τι πρότεινε η κατά παραγγελία μελέτη Φάμελλου για την αντικατάστασή του, συμπλήρωσε:

 Να κάνουμε εξοικονόμηση νερού 50 εκατομ. κυβ, μέτρων ετησίως κάτι που σημαίνει ότι το περιβαλλον στη Θεσσαλία θα αποοκατασταθεί στα επόμενα 60 χρόνια!

 Για να συμπληρώσει πως αν δεν προχωρούσαμε τον Αχελώο, αλλά κάναμε τα μικρά και μεσαία φράγματα που υποδείκνυε η μελέτη των διαχειριστικών σχεδίων για να αποκλείσει -καθ΄υοπόδειξιν Φάμελλου- τα 250 εκατομ. κυβ, μέτρα νερού ετησίως που θα έρθουν από τον Αχελώο θα απαιτούνταν 10 χρόνια περίπου για να ωριμάσουν και άλλα τόσα για να κατασκευαστούν και ένα ποσό της τάξης των 1,2 δις ευρώ. Ενώ για την ολοκλήρωση του φράγματος της Συκιάς και της σήραγγας της Δρακότρυπας  που επί της ουσίας είναι τα έργα της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο απαιτούνται 5 χρόνια και περί τα 300 εκατομ. ευρώ...

Δείτε στα δύο video την εκπομπή, αλλά και το video από το συνέδριο της ΠΕΔ Θεσσαλίας που αναδεικνύει το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα της ΘεσσαλίαςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^