Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Καγιανάς φούρνου

Food

Καγιανάς φούρνου
13.10.2019 | 13:55
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες


Μπορούμε να φρυγανίσουμε φέτες ψωμιού της προηγούμενης ημέρας για να σερβίρουμε με τον κρεμώδη καγιανά.

Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 20′-22′

Υλικά (για 4 μερίδες)
200 γρ. κόκκινα ντοματίνια βελανίδι

Αλάτι, πιπέρι

50 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το σερβίρισμα

8 αβγά

150 γρ. κατίκι Δομοκού

Τα φύλλα από 1-2 κλωναράκια φρέσκιας μαντζουράνας

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη (όπως όταν φτιάχνουμε ομελέτα). Βγάζουμε τα ντοματίνια από τον φούρνο και τα «πατάμε» με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε από πάνω τα αβγά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-12 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε στο πυρέξ το κατίκι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το κατίκι θα πρέπει να προστεθεί όσο είναι ακόμη ζεστή η ομελέτα και αφού το ανακατέψουμε θα γίνει κρεμώδης. Σερβίρουμε με τα φύλλα μαντζουράνας και λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: Γευσιγνώστης , in.gr



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^