cosmos
ICBS

Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Tη Royal Sugar φαίνεται πως επιλέγει η ΕΒΖ για μίσθωση μονάδων της

Σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες

Tη Royal Sugar φαίνεται πως επιλέγει η ΕΒΖ για μίσθωση μονάδων της
09.10.2019 | 19:14
Όλυμπος - Αρωνία
Ηρακλής - Expo
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
VIOLAR SA - ΑΦΟΙ ΜΑΡΚΟΥ

Το κοινό σχήμα της Royal Sugar, του επιχειρηματία Χρήστου Καραθανάση, με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, φαίνεται πως επιλέγεται από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης για την ενοικίαση των εργοστασίων της στο Πλατύ Ημαθίας και τις Σέρρες, για τους επόμενους 28 μήνες, γεγονός που θα επιτρέψει να διεξαχθεί κανονικά η φετινή καμπάνια ζάχαρης, αλλά και να συνεχιστεί η τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα.


Συνολικά στα γραφεία της ζαχαροβιομηχανίας, κατά την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, στις 3 το απόγευμα της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου, υποβλήθηκαν τρεις προτάσεις, μία αυτόνομη από τη Royal Sugar, μία της σερραϊκής επιχείρησης σε κοινοπραξία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας και μία από την Innovation Brain, του Λούκας Φέκερ.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ελβετός διαχειριστής του Innovation Brain, ζήτησε να του ανατεθεί, μαζί με την ενοικίαση των δύο εργοστασίων, και το management των δύο σερβικών θυγατρικών, κάτι που όμως δεν προβλεπόταν από την προκήρυξη της ΕΒΖ, με αποτέλεσμα, κατά τις ίδιες πηγές, να θέσει, επί της ουσίας, εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας την υποψηφιότητά του.

Ως εκ τούτου, στο “τραπέζι” παραμένουν η αυτόνομη πρόταση της Royal Sugar και εκείνη που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της, Χρήστος Καραθανάσης, από κοινού με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας. Στην πραγματικότητα, όμως, το δίλημμα είναι θεωρητικό για τη διοίκηση της ΕΒΖ και της πιστώτριας Τράπεζας Πειραιώς, καθώς η παρουσία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, στη μία από τις τρεις κατατεθειμένες προτάσεις, παρέχει στην τελευταία ασυναγώνιστο πλεονέκτημα καθώς την καθιστά περισσότερο φερέγγυα.

Τούτων δοθέντων, όπως πληροφορείται το Agronews, η εισήγηση της ΕΒΖ ΑΕ προς την Τράπεζα Πειραιώς, θα είναι να γίνει αποδεκτή η πρόταση της κοινοπραξίας Royal Sugar – Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας. Εφόσον η τελευταία συναινέσει το αργότερο έως την Παρασκευή θα υποβληθεί το σχέδιο μίσθωσης από την ΕΒΖ, πάνω στο οποίο τα τρία μέρη θα διαβουλευτούν, πιθανώς θα κάνουν προσθαφαιρέσεις και εφόσον συμφωνήσουν -άδηλο πόσο χρόνο θα πάρει όλο αυτό- τότε θα πέσουν και οι υπογραφές, προκειμένου να αρχίσουν το ταχύτερο δυνατό οι εργασίες συντήρησης του εργοστασίου στο Πλατύ, το οποίο θα είναι το εργοστάσιο που θα δουλέψει φέτος.

Πολύ κρίσιμο για να τελεσφορήσει η συμφωνία, για την ΕΒΖ και την Τράπεζα Πειραιώς, κατά τις ίδιες πηγές, είναι να διασφαλιστεί η ασφαλής συντήρηση των εργοστασίων -θα παραδοθεί σχετική λίστα με τις εργασίες που θεωρούνται απαραίτητες να πραγματοποιηθούν- και σε δεύτερο πλάνο περνά το ύψος του μισθώματος που θα απαιτηθεί από τον εκμισθωτή, ενώ θα καταστεί απολύτως ξεκάθαρο πως εφεξής και για όσο ισχύει η μίσθωση, οι παραγωγοί θα έχουν να κάνουν μόνο με τον εκμισθωτή, τόσο για την παράδοση της παραγωγής τους, όσο και για την πληρωμή τους για αυτή. Υπενθυμίζεται πως στη φετινή καλλιεργητική σεζόν σπάρθηκαν περίπου 18.000 στρέμματα και παρότι κανονικά η συγκομιδή τους θα έπρεπε να έχει αρχίσει ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, υπάρχουν ακόμη χρονικά περιθώρια να μείνουν στα χωράφια, υπό την προϋπόθεση ότι θα κρατήσει και ο καιρός.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Thema - Scavolini
Μικρές Αγγελίες
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^