Ειδήσεις, νέα για Πολιτική

Κύπρος, Αίγυπτος, Ελλάδα καταδίκασαν την τουρκική προκλητικότητα -«Μολύνει το κλίμα της περιοχής»

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΪΡΟ

Κύπρος, Αίγυπτος, Ελλάδα καταδίκασαν την τουρκική προκλητικότητα -«Μολύνει το κλίμα της περιοχής»
08.10.2019 | 16:22
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
alphawood
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Ιδιαίτερη αναφορά στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του έπειτα από την ολοκλήρωση της τριμερούς Συνόδου Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, στο Κάιρο.

«Καταδικάσαμε ρητά τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου που προσβάλλουν το διεθνές δίκαιο και καταδικάσαμε και την προκλητική συμπεριφορά της στο Αιγαίο», είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Σημείωσε πως τα ζητήματα αυτά τα έθεσε και στη συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο και πρόσθεσε: «αξίζει να καταγραφούν οι δύο σαφείς και επίσημες θέσεις του, τόσο υπέρ της εθνικής ασφάλειας της Ελλάδος όσο και για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου».

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, τους τρεις ηγέτες απασχόλησαν και οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων για τα Βαρώσια αλλά και το ότι η Τουρκία προχωρά σε ακόμη μία έκνομη ενέργεια στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ. «Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τους ευρωπαίους και διεθνείς συμμάχους», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα θέματα που απασχόλησαν την 7η Σύνοδο της τριμερούς συνεργασίας, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι συζητήθηκε η περαιτέρω προώθηση των οικονομικών και ενεργειακών σχέσεων Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, κάτι που αποτελεί απόδειξη της ενίσχυσης των δεσμών των τριών χωρών, όπως είπε.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων

Άλλες ειδήσεις για Πολιτική

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος-Κλιάφα
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^