cosmos
ICBS

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Φιλέτο τυλιγμένο με σφολιάτα

Food

Φιλέτο τυλιγμένο με σφολιάτα
07.10.2019 | 11:14
Όλυμπος - Αρωνία
Ηρακλής - Expo
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket

Μερίδες: 6
Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

σφολιάτα: 1 φύλλο
φιλέτο μοσχαρίσιο: 1 κιλό
ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
βούτυρο: 25 γρ. και λίγο επιπλέον για να αλείψετε το ταψί
μανιτάρια: 100 γρ., ψιλοκομμένα
μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
σκόρδο: 2 σκελίδες λιωμένες
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
αυγό: 1 χτυπημένο

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 °C. Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα τηγάνι και ροδίζετε το φιλέτο απ’ όλες τις πλευρές για 10’-15’. Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε άλλο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια και το σκόρδο για 5’, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε το σκεύος από την εστία και προσθέτετε το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

Στρώνετε σε επίπεδη επιφάνεια το ένα φύλλο της σφολιάτας. Απλώνετε στη ζύμη το μείγμα με τα μανιτάρια. Βάζετε στο κέντρο το φιλέτο. Τυλίγετε το κρέας με τη ζύμη και κολλάτε τις άκρες με λίγο χτυπημένο αυγό. Διακοσμείτε με κορδόνια σφολιάτας.

Τοποθετείτε το τυλιγμένο φιλέτο σε ταψί βουτυρωμένο και αλείφετε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό. Ψήνετε το φαγητό για 40’ (αν δείτε ότι η σφολιάτα παίρνει σκούρο χρώμα, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο). Αφήνετε το κρέας να κρυώσει για 10’-15’ προτού το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.

Πηγή icookgreek.com



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Thema - Scavolini
Μικρές Αγγελίες
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^