Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Βαριά ποινή για το σκάνδαλο στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στον Βόλο – Απόλυση ενός υπαλλήλου

στα «μαλακά» άλλα τρία υπηρεσιακά στελέχη

Βαριά ποινή για το σκάνδαλο στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στον Βόλο – Απόλυση ενός υπαλλήλου
05.10.2019 | 09:39
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Τον δρόμο της απόλυσης, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, έδειξε στον υπάλληλο του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, που ήταν υπεύθυνος για τον Ειδικό Λογαριασμό Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, από τον οποίο έκανε «φτερά» το ποσό των 485.000 ευρώ, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ στην Αθήνα, που συνεδρίασε προχθές σε πρώτο βαθμό.

Για την ίδια υπόθεση το Πειθαρχικό Συμβούλιο επέβαλε στέρηση μισθού για 7 μήνες σε δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Βόλου και σε ένα τρίτο άτομο στέρηση μισθού για 4 μήνες αντίστοιχα.

Η υπόθεση αφορά στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης, που ξέσπασε πριν από περίπου δύο χρόνια και αφορούσε στο έλλειμμα 485.000 ευρώ που καταγράφηκε στον Ειδικό Λογαριασμό Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Πρόκειται για υπηρεσία που από το 2008 έχει ενταχθεί στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Βόλου.

Τη «μαύρη τρύπα» είχε αποκαλύψει ο έλεγχος επιθεωρητών του ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα να έχει κινηθεί ο πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος του υπαλλήλου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον Ειδικό Λογαριασμό, μετά τη μετάταξή του από το Ταμείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών, ο υπάλληλος για τον οποίο το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε την απόλυση, ανά τακτικά χρονικά διαστήματα από το 2008 μέχρι και το 2017 φέρεται να πλαστογραφούσε παραστατικά δαπανών του Ειδικού Λογαριασμού για παροχές, τις οποίες όμως «ξαναπλήρωνε» στον εαυτό του αργότερα, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι το σύστημα πληρωμών λειτουργούσε με χειρόγραφες αποδείξεις και όχι μηχανογραφημένα.

Υπογραμμίζεται πως ο Ειδικός Λογαριασμός Ξενοδοχοϋπαλλήλων, από τον οποίο «έκανε φτερά» το ποσό των 485.000 ευρώ, συνίσταται πλέον στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με πλήρη οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια έναντι των λοιπών κλάδων του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ και αφορά στις παροχές σε χρήμα, για τις οποίες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν διαφορετικές εισφορές από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^