Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Δ.Βολου: Δεν τίθεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον θέμα δημιουργίας hot spot

Αναστάτωση επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στη τοπική κοινωνία της Ν. Αγχιάλου

Δ.Βολου: Δεν τίθεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον θέμα δημιουργίας hot spot
03.10.2019 | 16:05
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Δεν τίθεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον θέμα δημιουργίας hot spot στον Δήμο Βόλου, υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, η οποία πάντως, παρά τις κατηγορηματικές δηλώσεις του παρελθόντος, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι αν ζητηθεί από την κυβέρνηση, η αποδοχή του αιτήματος θα γίνει κάτω από ρητούς όρους και προϋποθέσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
Επειδή από διάφορες πλευρές επιχειρείται η δημιουργία ενός κλίματος ανησυχίας και αναταραχής σχετικά με ενδεχόμενη προοπτική δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων στην πόλη του Βόλου, επαναλαμβάνουμε την διαβεβαίωση που έδωσε ο Δήμαρχος, κ. Αχιλλέας Μπέος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
Αν υπάρξει, από την Κυβέρνηση, αίτημα στο προσεχές μέλλον αυτό θα εξεταστεί προσεκτικά και η αποδοχή του θα γίνει κάτω από ρητούς όρους και προϋποθέσεις, που θα συντείνουν στην διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της πόλης, όπως μέχρι σήμερα πράξαμε.
Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοιο κέντρο στον κεντρικό ιστό της πόλης και δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί στον Βόλο μια νέα Μόιρα.


Αναστάτωση επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στη τοπική κοινωνία της Ν. Αγχιαάλου για τα έξι hot spot, που προβλέπονται να δημιουργηθούν στην περιοχή, βάσει του αναθεωρημένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Η δημιουργία έξι εγκαταστάσεων προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων και ευάλωτων ομάδων έως 1.000 ατόμων σε ισάριθμες τοπικές κοινότητες, θέμα που ανέδειξε με δημοσίευμά του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ξεσήκωσε σωρεία αντιδράσεων. Μάλιστα, προχθες οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα την απόσυρση του θέματος, που θα ερχόταν προς έγκριση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.Η χρήση προβλέπεται στην κατηγορία «Γενική Κατοικία». Βάσει της μελέτης επιτρέπονται τέτοιες εγκαταστάσεις σε έξι συνολικά οικισμούς της Ν. Αγχιάλου, στη Ν. Αγχίαλο χωρητικότητας έως 300 ατόμων, στον Αγιο Γεώργιο Κυνηγών - Μεγάλη Βελανιδιά έως 300 ατόμων, στην Κριθαριά έως 100 ατόμων, στη Δημητριάδα έως 100 ατόμων, στο Αϊδίνι έως 100 ατόμων και στις Μικροθήβες έως 100 ατόμων. Η δημοσιοποίηση του θέματος προκάλεσε τις πρώτες μαζικές αντιδράσεις στη Ν. Αγχίαλο τόσο στις πλατείες και στα καφενεία, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 


 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^