Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα

ΤΟ 48ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Ξεκίνησε χθες Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή

ΤΟ 48ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
27.09.2019 | 13:29
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Comfort Suites and Rooms
Ευθυμίου Red Inn
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Μία σημαντική διοργάνωση με τόπο φιλοξενίας τη λίμνη Πλαστήρα  ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή.
Πρόκειται για το 48ο Διεθνές Ράλλυ Ιστορικού Αυτοκινήτου, την πιο σπουδαία ίσως εκδήλωση της χρονιάς για την λέσχη της ΦΙΛΠΑ, διότι θα αναδείξει και τον πρωταθλητή του CEERT 2019, καθώς είναι ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος.
Το Ράλλυ ξεκίνησε την Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι από την Λαμία με προορισμό τη λίμνη Πλαστήρα όπου θα διαμείνουν πληρώματα και συνοδοί. 
Το αγωνιστικό τμήμα ολοκληρώνεται το Σάββατο και ώρα 5 το απόγευμα, με την ειδική διαδρομή Λαμπερό – Μεσενικόλα όπου θα γίνει και η τελετή λήξης στην ιστορική πλατεία Μεσενικόλα.

Συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, ο οποίος πρότεινε να ενταχθεί στο πρόγραμμα (ως ειδική διαδρομή), τμήμα της λησμονημένης ιστορικής εθνικής οδού Καρδίτσης – Αγρινίου.
Είναι ένα σχετικά άγνωστο μνημείο προπολεμικής εθνικής οδοποιίας, το οποίο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου χειρονακτικά και λόγω ιστορικών συγκυριών δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!. Πρόκειται για τον παλαιό δρόμο Μητρόπολη, στάση Μεσενικόλα, Μονή Κορώνας, πλαζ Λαμπερού, τμήμα του οποίου συντηρήθηκε πρόσφατα από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Καρδίτσας και ένα τμήμα από το Δήμο, για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Το Σάββατο στις 5 το απόγευμα μετά τον αγώνα στην πλατεία του Μεσενικόλα, θα γίνει η τελετή λήξης του 48ου Διεθνούς Ράλλυ, με την απονομή κυπέλλων και αναμνηστικών. Ο Δήμος οργάνωσε εκδήλωση φιλοξενίας των πληρωμάτων και των συνοδών, καθώς και του κοινού που θα παραβρεθεί την απονομή. Θα προσφερθούν κρασιά Μεσενικόλα και τοπικά εδέσματα, ενώ χορευτικό συγκρότημα θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά δεκάδες ιστορικά αυτοκίνητα, τα οποία δεν κυκλοφορούν πλέον και έχουν την ομορφιά του παρελθόντος, ξυπνώντας μνήμες και νοσταλγίες.

Η εκδήλωση αποτελεί μοναδική ευκαιρία να προβληθούν σε Έλληνες και ξένους οι ομορφιές της ανατολικής πλευράς της λίμνης, καθώς και ο ιστορικός Μεσενικόλας που τα τελευταία χρόνια παραγκωνίστηκε.
Η εκδήλωση εντάσσεται στην προσπάθεια διεθνούς προβολής της λίμνης Πλαστήρα και την εξωστρέφεια που θέλει να καλλιεργήσει η νέα διοίκηση του Δήμου, συνδέοντάς την και με την Διεθνή Ημέρα Τουρισμού που γιορτάζεται αύριο Παρασκευή (27/9)Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Δαλαβίκας Bikes
Γάλα Ζωής Όλυμπος
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^