Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Ελένη Κολιοπούλου για την αέρια ρύπανση στο Βόλο: «Η ΑΓΕΤ τηρεί το νόμο»

Τόνισε η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας για την καύση RDF

Ελένη Κολιοπούλου για την αέρια ρύπανση στο Βόλο: «Η ΑΓΕΤ τηρεί το νόμο»
23.09.2019 | 14:12
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Θέση έλαβε η πρόεδρος του ΣΒΘΣΕ κ. Ελένη Κολιοπούλου, παρέχοντας κάλυψη ουσιαστικά στο θέμα της ΑΓΕΤ και της καύσης RDF ως εναλλακτικής μορφής καυσίμων, λέγοντας πως ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων δείχνει απόλυτο σεβασμό στις ανησυχίες των πολιτών, ωστόσο η ΑΓΕΤ τηρεί το νόμο, τις διατάξεις και είναι πολύ προσεκτική σ’ αυτό που κάνει. Παράλληλα, τόνισε πως όλα τα στοιχεία και οι μετρήσεις είναι διάφανα.

Απαντήσεις έδωσε η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τη σημερινή απογευματινή εκδήλωση του ΣΕΒ και του ΣΒΘΣΕ, για το μείζον ζήτημα που αφορά την τοπική κοινωνία και δεν είναι άλλο από την αέρια ρύπανση και τη σύνδεση που γίνεται με την ΑΓΕΤ, η οποία χρησιμοποιεί RDF. ως εναλλακτική μορφή καυσίμου. Η κ. Κολιοπούλου ρωτήθηκε για τη θέση του Συνδέσμου απέναντι στο θέμα, με αφορμή την κατάθεση μηνύσεων από την αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη.
Η κ. Ελένη Κολιοπούλου ανέφερε ότι ο ΣΒΘΣΕ είναι κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και έχει ζητήσει ήδη εξηγήσεις και πληροφορίες από την ΑΓΕΤ για το τι καίει, πως το καίει, όπως είπε χαρακτηριστικά.
» Εκφράζω τον απόλυτο σεβασμό μας στις ανησυχίες του κόσμου , γιατί και εμείς κομμάτι κοινωνίας. Αλλά απόλυτα πεισμένη από εξηγήσεις που έδωσαν επιχειρήσεις ότι τηρούν το νόμο και τις διατάξεις και εξαιρετικά προσεκτικές σε αυτό που κάνουν. Στην ΑΓΕΤ όλες οι μετρήσεις είναι δημόσιες, διασταυρωμένες, γίνονται από Δημόκριτο που είναι το πιο έγκριτο ερευνητικό κέντρο που έχουμε και είναι όλα στη διαφάνεια», υπογράμμισε.
Αναφορικά με τις ανησυχίες των φορέων αλλά και του κόσμου για σύνδεση της αύξησης των καρδιαγγειακών, εγκεφαλικών και όχι μόνο νοσημάτων με τη δράση της τσιμεντοβιομηχανίας η κ. Κολιοπούλου υποστήριξε πως «δεν είδα πουθενά μια πραγματική σύνδεση νοσηρότητας και ύπαρξης των βιομηχανιών. Αυτά δεν έχουν συνδεθεί ακόμη, παρά μόνο ιδεολογικά και ιδεοληπτικά. Πιστεύουμε ότι είναι σοβαρές και τηρούν τους νόμους και τις διατάξεις. Και είναι πεισμένο και το Υπουργείο και είναι κρίμα να φοβούνται οι άνθρωποι στον τόπο που ζουν με ανακρίβειες. Αυτή είναι η θέση του συνδέσμου μας.
Και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε τα σκουπίδια μας Να μην θάβονται τα πάντα και τα σκουπίδια να πηγαίνουν κάτω από το χαλί και μόλις φύγουν από το σπίτι μας να μην σκεφτόμαστε που πηγαίνουν και τι γίνεται. Μας ενδιαφέρει το περιβάλλον. Είμαστε υπέρ της διαχείρισης, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας, που συνδυασμένη θα λύσει πραγματικά και ουσιαστικά τα προβλήματα, όπως τα λύνουν κι άλλες προηγμένες χώρες».

Για το θέμα δεν θέλησε να τοποθετηθεί ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, καθώς ανέφερε πως δεν το γνωρίζει.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Μένουμε ασφαλείς 300x250
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Μένουμε Ασφαλείς 300x250 2
  ^