Ειδήσεις, νέα για Διεθνή

Νιώθω αδύναμη και μπλε: Ξύπνησε και το αίμα της είχε γίνει βαθυγάλανο

Πώς εξηγείται, σύμφωνα με τους γιατρούς, η αλλαγή στο χρώμα του αίματος

Νιώθω αδύναμη και μπλε: Ξύπνησε και το αίμα της είχε γίνει βαθυγάλανο
22.09.2019 | 15:20
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Σκηνές από ταινία επιστημονικής φαντασίας έζησε μια γυναίκα πριν λίγες μέρες στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ, τρέχοντας πανικόβλητη στο νοσοκομείο καθώς το αίμα της έγινε μπλε.

Σύμφωνα με το περιοδικό New England Journal of Medicine, η 25χρονη ξύπνησε ένα πρωινό και αισθανόταν αδύναμη και μπλε ενώ παραδέχτηκε ότι την προηγούμενη μέρα είχε κάνει τοπική χρήση ενός φαρμάκου για πονόδοντο.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι πρόκειται για κυάνωση, ο ιατρικός όρος για όσους εμφανίζουν μπλε δέρμα και νύχια. Η διάγνωση ανέφερε επίκτητη μεθαιμοσφαιριναιμία, μια σπάνια διαταραχή του αίματος που προκαλεί την παραγωγή μεγάλης ποσότητας μεθαιμογλοβίνης, ενός τύπου αιμοσφαιρίνης.

Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, στις περιπτώσεις μεθαιμοσφαιριναιμίας, η αιμοσφαιρίνη μπορεί να μεταφέρει οξυγόνο, αλλά δεν μπορεί να την απελευθερώσει αποτελεσματικά στους ιστούς.

Ο Δρ. Ότις Γουόρεν που ανέλαβε την κοπέλα, δήλωσε στο NBC News ότι το πρόβλημα προέκυψε από την αλόγιστη χρήση φαρμάκου που χρησιμοποιήθηκε για την καταπολέμηση του πονόδοντου, το οποίο περιείχε βενζοκαΐνη.

Αν και η 25χρονη του είπε ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει όλη την ποσότητα, ο γιατρός αντιλήφθηκε ότι είχε κάνει αλόγιστη χρήση. Της έδωσε ένα αντίδοτο που ειρωνικά ονομάζεται μπλε του μεθυλενίου και μέσα σε λίγα λεπτά η ασθενής ανέφερε ότι αισθανόταν καλύτερα. Της χορηγήθηκε και δεύτερη δόση και αφού πέρασε το βράδυ στο νοσοκομείο, την επόμενη μέρα πήρε εξιτήριο με...κόκκινο αίμα.

Πηγή news247.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Διεθνή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Μένουμε ασφαλείς 300x250
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Μένουμε Ασφαλείς 300x250 2
  ^