Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Θέμα ημερών η εξασφάλιση φαρμάκων καρκινοπαθών

Σταμάτησαν τις χημειοθεραπείες οι Θεσσαλοί ασθενείς

Θέμα ημερών η εξασφάλιση φαρμάκων καρκινοπαθών
20.09.2019 | 11:11
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Έχουν σταματήσει τις χημειοθεραπείες, εδώ και λίγες μέρες, ογκολογικοί ασθενείς και ορισμένοι από τη Μαγνησία, που παρακολουθούνται από τους γιατρούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς τα φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη. Πρόκειται για τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα, με κόστος κοντά στις 2.500 ευρώ το ένα, μια συνολική δαπάνη για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που φτάνει τα 7 εκ. ευρώ περίπου κατ’ έτος. Η Ανθή Χαλιβέρα, αναπληρώτρια διοικήτρια του ΠΓΝΛ, εξήγησε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα, να εξαντλούνται δηλαδή τα ακριβά αυτά φάρμακα, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού.

Το Πανεπιστημιακό Λάρισας έχει χαμηλό σχετικά προϋπολογισμό για τις υπηρεσίες που προσφέρει και τον κόσμο που εξυπηρετεί, 53 εκ ευρώ το χρόνο, ανέφερε η κ. Χαλιβέρα. Το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα ακριβά φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη αποδίδεται και στην αύξηση κατά 30% φέτος των ογκολογικών ασθενών που επέλεξαν το ΠΓΝΛ για τη θεραπεία τους, είπε η αν. διοικήτρια. Εκτίμησε, δε, ότι είναι θέμα ημερών να λυθεί το πρόβλημα, να προμηθευτεί με φάρμακα το νοσοκομείο και να συνεχίσουν τις θεραπείες τους οι ασθενείς.

Το κύριο μέλημά μας είναι να μη φύγουν οι ασθενείς από εμάς, να συνεχίσουν τη θεραπεία τους σε εμάς, τόνισε η Ανθή Χαλιβέρα.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^