Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Ορμή Ανανέωσης: «Απροετοίμαστος ο Δήμος για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή»

Επίισκεψη της δημοτικής παράταξης στη διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκαίδευσης

Ορμή Ανανέωσης: «Απροετοίμαστος ο Δήμος για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή»
18.09.2019 | 20:49
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Ορμή Ανανέωσης” Νίκος Γαμβρούλας, συνοδευόμενος από τα στελέχη της παράταξης Αδάμο Δημήτριο και Γκουρομπίνος Αθανάσιο, επισκέφτηκε τη διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κα.Σοφία Παπαδοπούλου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα στέγασης των νηπιαγωγείων της πόλης. Οι αυξημένες εγγραφές νηπίων και προνηπίων, απόρροια της εφαρμογής του νόμου για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, ανέδειξε το ζήτημα της ανεπάρκειας των σχολικών κτιρίων που διαθέτει ο Δήμος και οδήγησε στην υιοθέτηση βεβιασμένων και ακατάλληλων λύσεων, με χαρακτηριστικότερη τη στέγαση 18 νηπίων σε κοντέινερ! Μετά την ενημέρωσή τους από την κ. Παπαδοπούλου ο κ. Γαμβρούλας δήλωσε:“Αποτελούσε ανέκαθεν κοινή διαπίστωση ότι η πόλη μας παρουσιάζει σοβαρή ανεπάρκεια σε χώρους στέγασης σχολικών μονάδων και ιδιαίτερα νηπιαγωγείων, αναγκάζοντας την Πολιτεία να αντιμετωπίζει το πρόβλημα της φοίτησης των νηπίων με πρόχειρες και αντιπαιδαγωγικές λύσεις, όπως η μετατροπή ακατάλληλων αιθουσών σε σχολικές τάξεις, ο δανεισμός σχολικών αιθουσών από συστεγαζόμενα Δημοτικά Σχολεία, η λειτουργία υπερπληθών τμημάτων νηπίων κλπ. Ακόμα χειρότερα, η αβεβαιότητα που αντιμετώπιζαν οι γονείς στην ανεύρεση νηπιαγωγείων, δρούσε ανασταλτικά για τη φοίτησή τους σε αυτά, προκαλώντας σημαντική μαθητική διαρροή και οδηγώντας εν τέλει σε ένα εξαιρετικά ανομοιογενές ως προς την προσχολική παιδεία μαθητικό δυναμικό.

Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, μπορεί μεν να καθιστά απαραίτητη την φοίτηση στα νηπιαγωγεία και να διασφαλίζει το ενιαίο στην μαθητική σταδιοδρομία των παιδιών, επαναφέρει όμως στο προσκήνιο το οξύ πρόβλημα της έλλειψης κατάλληλων σχολικών υποδομών και αναδεικνύει την επιπολαιότητα με την οποία η Δημοτική Αρχή διαχειρίζεται το ευαίσθητο αυτό θέμα. Ο Δήμος αποδείχτηκε απροετοίμαστος για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή, αφού παρόλο που το νέο θεσμικό πλαίσιο ήταν βέβαιο πως θα οδηγούσε σε έκρηξη εγγραφών στα προνήπια και τα νήπια, δεν φρόντισε να εξασφαλίσει επαρκείς χώρους για την φοίτησή τους. Ανεπίτρεπτες καταστάσεις, όπως 25άρια τμήματα, φοίτηση σε νηπιαγωγεία απόμακρων περιοχών ή ακόμα και στοίβαγμα νηπίων σε χώρους καταστημάτων και κοντέινερ, ταλαιπωρούν καθημερινά μαθητές και γονείς και εκθέτουν τη Δημόσια Παιδεία.

Η Ορμή Ανανέωσης, συμμεριζόμενη την αναστάτωση των γονέων και προασπίζοντας τον Δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, καλεί τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να καταθέσει το συντομότερο δυνατό ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης και επέκτασης των σχολικών κτιρίων και υποδομών, ώστε να επαρκούν όχι μόνο για την Προσχολική Αγωγή αλλά για όλες τις βαθμίδες Α/μιας και Β/μιας εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας το υψηλό επίπεδο Παιδείας που τα παιδιά των Λαρισαίων δημοτών αξίζουνΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^