Ειδήσεις, νέα για Υγεία

Πώς να τονώσεις το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σου για να μην αρρωσταίνει εύκολα

Πώς μπορούν οι γονείς, μέσα από τη διατροφή και τις συνήθειες του παιδιού τους, να θωρακίσουν την άμυνα του οργανισμού του.

Πώς να τονώσεις το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σου για να μην αρρωσταίνει εύκολα
16.09.2019 | 11:31
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Animus Benefits
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Οι παιδικές ασθένειες είναι ο “πονοκέφαλος” κάθε γονέα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου. Το γεγονός ότι τα παιδιά βρίσκονται πολλές ώρες την ημέρα περιορισμένα σε μια αίθουσα διδασκαλίας με πολλά άλλα παιδάκια μαζί, ευνοεί την ανάπτυξη και μεταφορά μικροβίων και λαμβάνοντας υπόψιν ότι όσο πιο μικρό είναι ένα παιδί τόσο πιο ανώριμο είναι το ανοσοποιητικό του, καταλήγουν να αρρωσταίνουν συχνά.

Αυτό που μπορούν, όμως, οι γονείς να κάνουν είναι να θωρακίσουν όσο μπορούν την άμυνά του μέσα από τη διατροφή και τις συνήθειές του.

Η διατροφή είναι η σημαντικότερη για τη διατήρηση της υγείας και της άμυνας του παιδιού. Γι’ αυτό πρέπει να τρώει τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, D και ψευδάργυρο. Τέτοιες τροφές είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα ψάρια, τα αβγά και τα όσπρια. Τα παιδιά θα πρέπει να τρώνε φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση.

Ο ύπνος είναι εξίσου καθοριστικός. Ένα παιδί πρέπει να κοιμάται καθημερινά τουλάχιστον 10 ώρες. Για να μπορεί να προσφέρει την ξεκούραση που απαιτείται, ο ύπνος πρέπει να είναι ποιοτικός και συνεχόμενος.

Η άσκηση χαρίζει, επίσης, πολλαπλά οφέλη στην υγεία του σώματος. Εξασφαλίζει ευεξία, υγιές σώμα και ένα πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν έχει σημασία το είδος της άσκησης που θα επιλέξει το παιδί να κάνει. Αρκεί να γυμνάζεται σε τακτική βάση. Αν επιλέξει κάποιο ομαδικό άθλημα, κολυμβητήριο ή και για να παρακολουθήσει το μάθημα της γυμναστικής στο σχολείο, θα χρειαστεί να προσκομίσει μία βεβαίωση υγείας από γιατρό. Δες πώς μπορείς να πάρεις βεβαίωση υγείας με χαμηλότερο κόστος.

Συνιστάται οι δραστηριότητες που θα κάνει το παιδί να μην είναι πολλές, ώστε να μην του προκαλούν στρες, διότι το άγχος έχει αποδειχθεί ότι αποδυναμώνει την άμυνα του οργανισμού, η οποία τείνει να πλήττεται ευκολότερα από παθογόνους μικροοργανισμούς.

Βοηθητικό για ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα είναι και το φυσιολογικό σωματικό βάρος του παιδιού, καθώς δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ αδύνατο ούτε πολύ παχύ, ώστε να εξασφαλίσει καλύτερη υγεία.

Τέλος, οι κανόνες υγιεινής μπορούν να εξασφαλίσουν την απομάκρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων μικροβίων από τον περιβάλλοντα χώρο του. Ο σωστός αερισμός του σπιτιού σε συνδυασμό με το συχνό πλύσιμο των χεριών και του προσώπου αποτρέπει τη συγκέντρωση ιών και μικροβίων στην επιφάνεια του δέρματος και τους βλεννογόνους.

Πηγή news247.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Υγεία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος
Μένουμε ασφαλείς 300x250
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Μένουμε Ασφαλείς 300x250 2
  ^