Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Ικανοποίηση Χαρακόπουλου για το μνημείο στη Γιάννουλη

Μνημείο έναυσμα για μελέτη της τοπικής ιστορίας

Ικανοποίηση Χαρακόπουλου για το μνημείο στη Γιάννουλη
15.09.2019 | 14:24
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

«Ο αγώνας της εθνικής αντίστασης 1941-44, που ακολούθησε το έπος του 1940 στα βουνά της Αλβανίας με το Όχι στο φασισμό, είναι μια από τις λαμπρές σελίδες στην ιστορία του σύγχρονου ελληνισμού. Δυστυχώς, την εθνική αντίσταση ακολούθησε ο αιμοβόρος εμφύλιος πόλεμος 1944-49, τις συνέπειες του οποίου πληρώσαμε ακριβά ως έθνος». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τους 4 πατριώτες της Γιάννουλης, που σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές στη διάρκεια της κατοχής.

Ικανοποίηση

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του προέδρου της Γιάννουλης κ. Γιάννη Δαβλέρη, εξέφρασε την ικανοποίησή του «διότι φέτος μετά από την υιοθέτηση της πρότασής μου από τη δημοτική αρχή ανεγέρθη μνημείο στην πλατεία Θρακών, κάτι που ήταν καθολικό αίτημα των κατοίκων της Γιάννουλης, όπου και έγινε η κατάθεση των στεφάνων -και όχι στους τάφους των εκτελεσθέντων στο κοιμητήριο της κωμόπολης.

Ικανοποίηση

Θέλω να ελπίζω ότι το μνημείο αυτό θα φέρει πιο κοντά στα νέα παιδιά την τοπική μας ιστορία και θα αποτελέσει έναυσμα για την μελέτη της. Τώρα που σιγά σιγά φεύγει η γενιά της εθνικής αντίστασης έχουμε χρέος να διατηρήσουμε ασβέστη την ιστορική μνήμη γιατί ούτε η ελευθερία, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, ήταν πάντα δεδομένα και αυτονόητα».

ΙκανοποίησηΙκανοποίηση

 


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^