cosmos

Ειδήσεις, νέα για Πολιτική

Τσίπρας για Novartis: Προκαλώ τον Μητσοτάκη να κάνει και ειδικό δικαστήριο

Συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης

Τσίπρας για Novartis: Προκαλώ τον Μητσοτάκη να κάνει και ειδικό δικαστήριο
15.09.2019 | 14:04
Fashion City Outlet
Animus Benefits
alphawood
ICBS

Συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παραχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας

Συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παραχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας χθες στις παραγωγικές τάξεις έδωσε το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής του κόμματός του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να ασκήσει μια εποικοδομητική, ταυτόχρονα μια μαχητική αντιπολίτευση» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Δεν είμαι απ αυτούς που πιστεύουν ότι εμπειρία και ωρίμανση σημαίνει δεν διεκδικούμε μαχητικά» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια μακρά εμπειρία στην πολιτική ζωή τού τόπου και κυβερνητική εμπειρία, και δεν πρόκειται να καταφύγει σε κασσανδρολογία και καταστροφολογία.

 

Για το μετρό της Θεσσαλονίκης

 
 

Η κριτική μου είναι ξεκάθαρη και ευθεία.Για πάρα πολλά χρόνια η ανάδοχος εταιρεία του έργου, με άλλη ιδιοκτησία τότε, είχε χαρακτηριστεί ως ο εθνικός εργολάβος και είχε εμπλοκή στα ΜΜΕ.  Η δική μας η κυβέρνηση δεν θέλησε να μπει σε συναλλαγή και διαπλοκή, καθόρισε τους όρους με βάση τους νόμους και το Σύνταγμα, δεν χαρίσαμε χρέη. Η ανάδοχος αυτή εταιρεία είναι μια από τις αρτιότερες τεχνικά σε όλη τηνν Ευρώπη. Ο επιβλέπων του έργου συνεργάστηκε άψογα, καταφέραμε να τρέξουμε το έργο τρεις φορές πιο γρήγορα απ ότι έτρεξε σε μια δεκαετία.

Ο νέος εργολάβος διεκδίκησε λίγες ημέρες μετά την προκήρυξη εκλογών την αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα τετελεσμένο. Δεν του το επιτρέψαμε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Το ψευτοδίλλημα ή αρχαία ή μετρό το μετατρέψαμε σε και αρχαία και μετρό

 

Για την πράσινη ανάπτυξη

Ο καθένας μπορεί να λέει ότι είναι φιλοπεριβαλλοντιστής, οικολόγος, να πίνει καφέ χωρίς καλαμάκι, αλλά να είναι υπέρ της ασύδοτης εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος.  «Θα μπορούσαμε να είμαστε σε ένα πιο πράσινο προσανατολισμό» σημείωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και προσέθεσε: «Θα ανοίξει στο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του μετασχηματισμού του, της ανασυγκρότησης του, μια μεγάλη συζήτηση για το τι σημαίνει πράσινη πολιτική».  Σε ό,τι αφορά το θέμα των εξορύξεων, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι είναι ένα θέμα η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας, άρα έπρεπε να γίνουν έρευνες για να δούμε ποια είναι τα κοιτάσματα, ποιος είναι ο φυσικός μας πλούτος, και είναι άλλο θέμα αν θα στραφούμε στην αξιοποίηση του. Η ΔΕΗ έπρεπε να είχε προσανατολιστεί εδώ και χρόνια στις ΑΠΕ δεν το έκανε όμως με ευθύνη όχι της δικής μας κυβέρνησης. Θα πρέπει να ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη συζήτηση ενόψει του μετασχηματισμού του το τι σημαίνει πράσινη πολιτική.

Επρεπε να υπογραφούν συμβόλαια για να γίνουν έρευνες για τους υδρογονάνθρακες στην Κρήτη. Η συζήτηση που διεξάγεται σε διεθνές επίπεδο δεν μπορεί να είναι μια συζήτηση που δεν θα μας απασχολήσει.

Νοvartis

Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης. Το σκάνδαλο αφορά στην ευνοϊκή τιμολόγηση των φαρμάκων της Novartis. Η Ελλάδα ήταν χώρα αναφοράς για την τιμή, να θυμηθούμε ότι υπάρχει ένα εισαγγελικό πόρισμα.Υπάρχει εισαγγελικό πόρισμα. Κανείς δεν μπορεί να μιλάει για σκευωρία. Προκαλώ τον κ.Μητσοτάκη να κάνει ό,τι θέλει, εξεταστική, προανακριτική ακόμη και ειδικό δικαστήριο. Για να μάθει ο κόσμος ποια είναι η αλήθεια και ποια η σκευωρία. 

Για την ανάπτυξη

To μοντέλο ανάπτυξης της ΝΔ μας οδήγησε στην κρίση. Ο αναπτυξιακός νόμος έχει φωτογραφικές διατάξεις για επιδοτήσεις σε μη παραγωγικούς φορείς. Θα επιδοτούνται φίλοι και κολλητοί. Αυτά μας οδήγησαν στην χρεοκοπία.Υπάρχει μια έντονη απαξίωση σε ότι αφορά τους νόμους για το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά.

Για πρόωρες εκλογές

Με λένε Τσίπρα όχι Μητσοτάκη. Καμία κυβέρνηση δεν προχωρά σε εκλογές γιατί το ζητά η αντιπολίτευση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούσε εκλογές για να συσπειρώσει το κόμμα του. Ήθελε να δημιουργήσει ένα τοξικό κλίμα.

Για τα πλεονάσματα

Πηγαίνουμε πάλι σε πλεονάσματα 3,5% το 2020 ενώ θα πηγαίναμε σε πλεονάσματα 2,5%

Για το Ελληνικό

Εμείς κυβερνήσαμε 4,5 χρόνια και καταφέραμε να βάλουμε ένα τέλος στην μακρά περίοδο αποεπένδυσης.  Φτάσαμε σε ρεκόρ επενδύσεων το 2018. Στο Ελληνικό παραλάβαμε μία σύμβαση υπογεγραμμένη (…) Διαπραγματευτήκαμε και αλλάξαμε τη σύμβαση. (…) Φέραμε μία υπόθεση στο 0% και τη φτάσαμε στο 90%. Τι έμενε; Κάποιες υπουργικές αποφάσεις μόνο. Σε όλη αυτή τη διαδικασία δουλέψαμε στενά με τον επενδυτή, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, όχι το δικό του συμφέρον. Εμείς θέλουμε επενδύσεις, επενδυτές αλλά δεν μπορούμε να δίνουμε και την αίσθηση ότι δεν υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, έτσι θα προσελκύσουμε σοβαρούς επενδυτές. 

 

 

data-file=articles/7/article_220400/upl5d7e0b0f1f573.jpg

 

data-file=articles/7/article_220400/upl5d7e0b1b0537b.jpg

 

data-file=articles/7/article_220400/upl5d7e0b24e8bb6.jpg

 

data-file=articles/7/article_220400/upl5d7e0b2f1be03.jpg


Φωτο: INTIMEnews αρχείου, EUROKINISSIΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Πολιτική

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Victoria Cinemas
Agronuts
Όλυμπος
Μικρές Αγγελίες
Νέος Αγών
thesnea.gr
Thema - Scavolini
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^