Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Τα γρανάζια της γραφειοκρατίας καθυστερούν αναπηρική σύνταξη σε Λαρισαίο, πατέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες

Πληρώθηκε τελευταία φορά τον περασμένο Μάιο και θα λάβει ξανά χρήματα στα τέλη Οκτωβρίου!

Τα γρανάζια της γραφειοκρατίας καθυστερούν αναπηρική σύνταξη σε Λαρισαίο, πατέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες
11.09.2019 | 19:33
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Στα τέλη Μαΐου έλαβε την αναπηρική σύνταξη που του αναλογεί ο Λαρισαίος Κώστας Αληφακιώτης, που από τότε έμπλεξε με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Περνώντας από τη σχετική επιτροπή ο Λαρισαίος πατέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες ενημερώθηκε ότι θα λάβει ξανά τη σύνταξή του στα τέλη Οκτωβρίου!

Ο ίδιος, μιλώντας στην κάμερα της Θεσσαλίας Τηλεόρασης σημειώνει ότι πλέον τίθεται ξεκάθαρα θέμα επιβίωσης... Τόσο για τον ίδιο αλλά κυρίως για το παιδί του και για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του όπως αναφέρει...

«Ανά τακτά χρονικά διαστήματα περνάω από την επιτροπή του ΚΕΠΑ προκειμένου να εγκριθεί η αναπηρική μου σύνταξη. Τελευταία φορά που έλαβα το ποσό ήταν στα τέλη Μαΐου. Επιτροπή κλήθηκα να περάσω στις 31 Ιουλίου και η απόφαση-θετική-βγήκε στις 23 Αυγούστου. Είχα την εντύπωση ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου τουλάχιστον θα πληρωθώ αλλά ερχόμενος σε επικοινωνία με το Ταμείο (σ.σ. είναι συνταξιούχος των ΕΛΤΑ) μου είπαν ότι οι αποφάσεις καταχωρούνται μέχρι τις 20 κάθε μήνα οπότε θα πληρωθώ στα τέλη Οκτωβρίου» μας ανέφερε ο κ. Αληφακιώτης...

Εξηγώντας σε κάθε υπεύθυνο που μπόρεσε να βρει στο τηλέφωνο ότι οι ανάγκες είναι αυξημένες, έλαβε από παντού την απάντηση ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι. «Μέχρι τότε όμως τι θα γίνει; Όλα έχουν πάει πίσω. Ενοίκια, λογαριασμοί, το αυτοκίνητό μου είναι ανασφάλιστο και φυσικά το παιδί μου έχει πολλές ανάγκες» τονίζει ο κ. Κώστας. Απάντηση όμως δεν έχει βρει μέχρι στιγμής.

Τον τελευταίο καιρό μας λέει ότι χτυπάει πόρτες συγγενών και φίλων για να ζητήσει μία βοήθεια. «Δεν γίνεται συνέχεια αυτό όμως. Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος για να πληρωθώ στα τέλη Σεπτεμβρίου... Αλλιώς επαφίεμαι στην αγάπη των Λαρισαίων για έναν-δύο μήνες» λέει στο τέλος. Ελπίζει όμως ότι θα εισακουστεί, έστω και αν η γραφειοκρατία είναι κωφή στην Ελλάδα.

Χρυσόστομος ΤρίμμηςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^