Ειδήσεις, νέα για Οικονομία

Xαμό και μπάχαλο προκάλεσε και πάλι ο ΕΦΚΑ στις 120 δόσεις!

Θυμήθηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη να περάσει οφειλές για τα έτη 2017 και 2018 ενώ είχαν γίνει ήδη ρυθμίσει

Xαμό και μπάχαλο προκάλεσε και πάλι ο ΕΦΚΑ στις 120 δόσεις!
11.09.2019 | 09:59
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
alphawood
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Το έκανε πάλι το... θαύμα του ο ΕΦΚΑ την περασμένη Πέμπτη, με τους ασφαλισμένους που έχουν οφειλές και τους λογιστές τους να έχουν φτάσει πλέον καθώς υπάρχουν χρωστούμενα που δεν ρυθμίζονται με τις 120 δόσεις, ενώ και το ΚΕΑΟ δεν μένει στο απυρόβλητο!

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι οφειλέτες προσπαθούσαν να ρυθμίσουν τα χρωστούμενα προς τον ΕΦΚΑ, ωστόσο ο Φορέας δεν είχε αποστείλει όλα τα στοιχεία στο ΚΕΑΟ εγκαίρως αλλά τμηματικά και σε πολύ αργούς ρυθμούς. Από την άλλη, παράγοντες της αγοράς επιρρίπτουν ευθύνες και στο ΚΕΑΟ που αργεί να περάσει τα στοιχεία, με αποτέλεσμα μέχρι πρότινος αρκετοί οφειλέτες να ρυθμίζουν χρέη που αφορούσαν τα έτη μέχρι το 2016. Για κάποιους εμφανιζόταν στο σύστημα ωστόσο είτε το σύνολο των οφειλών, δηλαδή μέχρι το 2018, ή τουλάχιστον μέχρι το 2017. Όχι όμως σε όλους.

Οπότε αρκετοί ρύθμισαν οφειλές μέχρι το 2016 ή έστω μέχρι το 2017. Την περασμένη Πέμπτη όμως όπως αναφέρουν λογιστές αλλά και οφειλέτες ξαφνικά περάστηκαν από τον ΕΦΚΑ τα στοιχεία για τις οφειλές των επόμενων ετών, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται στη ρύθμιση! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί ασφαλισμένοι να καλούνται να πληρώσουν όλο το ποσό για να μην χάσουν τη ρύθμιση των οφειλών στην οποία έχουν προχωρήσει!

Το σύστημα φυσικά δεν επιτρέπει τη ρύθμιση των νέων οφειλών, ενώ σχετική πρόβλεψη δεν φαίνεται να υπάρχει, έστω και αν λογιστές και φοροτεχνικοί έχουν επισημάνει το θέμα εδώ και καιρό. Από το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ δεν δίνεται καμία διευκρίνιση, ενώ σύλλογοι λογιστών και Οικονομικό Επιμελητήριο καλούνται να πάρουν θέση για να λύσουν ένα πρόβλημα που ετοιμάζεται να βάλει... βόμβα στη διαδικασία ρύθμισης των 120 δόσεων!

Χρυσόστομος ΤρίμμηςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Οικονομία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^