Ειδήσεις, νέα για Πολιτική

Ξεκινά δεύτερη γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ ο “Πορθητής”

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις. Τουρκικά drones παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο τη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Ξεκινά δεύτερη γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ ο “Πορθητής”
06.09.2019 | 11:51
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Στο σημείο της τρίτης παράνομης τουρκικής γεώτρησης εντός της κυπριακής ΑΟΖ και στον ονομαζόμενο στόχο «Αλάνια-2», προχώρησε χθες τα ξημερώματα το τουρκικό γεωτρύπανο.

Το σημείο μετακινήθηκε 3,5 ναυτικα μιλια βόρεια από το σημείο που πραγματοποίησε γεώτρηση κατά το τετράμηνο Μαΐου Σεπτεμβρίου. Το σημείο που βρίσκεται ο «Πορθητής» βρίσκεται σε απόσταση 45 ναυτικών μιλίων χιλιομέτρων δυτικά της Πέγειας. Η δεύτερη γεώτρηση στην περιοχή, σύμφωνα με τους τουρκικούς υπολογισμούς, θα χρειαστεί 56 μέρες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πιο πιθανά ενδεχόμενα με βάση τα στοιχεία και τις ενδείξεις, είναι η δεύτερη γεώτρηση να αποσκοπεί στο να εκμεταλλευτεί γεωλογικά δεδομένα που εξασφάλισε, ενδεχομένως ενδείξεις για κάποιο κοίτασμα, για μεγαλύτερες πιθανότητες στη δεύτερη γεώτρηση ή αν η πρώτη γεώτρηση δεν ολοκληρώθηκε λόγω των προβλημάτων και ακολουθεί δεύτερη στην ίδια περιοχή αλλά με πιο ευνοϊκά γεωλογικά δεδομένα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Κύπρου, που επικαλείται τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, τουρκικά drones παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο τη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Σύμφωνα με την εφημερίδα τα drones προσφέρουν στήριξη στα τουρκικά γεωτρύπανα Φατίχ και Ντονμέζ, παρακολουθούν ταυτόχρονα στιγμή προς στιγμή και τη ροή των παράνομων μεταναστών, ενώ έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν καθαρή εικόνα από απόσταση πέραν των 30 χλμ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα IHA και SIHA, τα οποία βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε εγρήγορση παρακολουθώντας κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο στη περιοχή, ελέγχονται από το Στρατηγείο του Ναυτικού Στόλου IHA-SIHA στο Τσανάκκαλε (Δαρδανέλια). Τα drones βρίσκονται σε συντονισμό με τη ναυτική βάση Ντάλαμαν στην Μεσόγειο όπου υπάρχει επίσης μεγάλη ομάδα προσωπικού για τα ΙΗΑ.

Πηγή ant1news.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Πολιτική

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^