ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ τη νέα περίοδο δίνει με παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας
Συνεχίζονται οι συσκέψεις στην Κουμουνδούρου για την επίσκεψη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση

Το πολιτικό στίγμα του κόμματός του την επόμενη περίοδο δίνει ο Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή που έχει παραχωρήσει αύριο στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.
Η συνέντευξη Τσίπρα, μάλιστα, λίγο πριν μιλήσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και μια μόλις εβδομάδα πριν την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βελλίδειο. Ο δε Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να τοποθετηθεί τόσο για το κυβερνητικό παρελθόν του κόμματός του, όσο και για τις πρώτες 60 ημέρες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ θα δώσει και το στίγμα του για το πώς θα κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση στη νέα εποχή.
Εν τω μεταξύ, πολλαπλασιάζονται οι συσκέψεις και τα τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, ενόψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκείνο όμως που αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων είναι το “μείγμα” της αντιπολιτευτικής στρατηγικής, με την πολιτική πρόταση που θα αρχίσει να καταθέτει ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τονίζουν αρμόδια στελέχη η ολομέτωπη αντιπολίτευση των τελευταίων ημερών θα αποτυπωθεί στη ΔΕΘ, μαζί με το πολιτικό στίγμα και την πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, μετά την έξοδο από τα μνημόνια.
Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα αναπτυχθεί η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η οικονομία, όπου, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, διαπιστώνεται μία διαρκής προσπάθεια της κυβέρνησης να καρπωθεί επιτεύγματα και πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης (τρώει-όπως τονίζουν- από τα έτοιμα, π.χ. μείωση του ΕΝΦΙΑ ήταν ψηφισμένη από το Νοέμβριο του 2018, 120 δόσεις), το κοινωνικό κράτος και τα εργασιακά, όπου διαρκώς η ΝΔ προσπαθεί να φέρει από την πίσω πόρτα μνημονιακές ρυθμίσεις (π.χ. τροπολογίες Βρούτση που αποτελούσαν πάγιο αίτημα του ΔΝΤ και του ΣΕΒ) και στους θεσμούς, όπου διαπιστώνεται από όλα τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης μία καθεστωτική αντίληψη (βλέπε-αναφέρουν- μεθοδεύσεις για ξήλωμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για την οποία η υπόθεση εκκρεμεί στο ΣτΕ το Δεκέμβριο, την σκανδαλώδη τροπολογία για την ΕΥΠ κλπ ).
Την ίδια στιγμή εντείνεται η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση, καθώς προστίθενται και νέα μέτωπα στην αντιπαράθεση, όπως πχ οι φημολογούμενες ρυθμίσεις για τον αιγιαλό…
Πηγή news247.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 15.09.2025 | 20:45
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι απαντά η Σεμερτζίδου μετά τη δέσμευση της περιουσίας της - ΒΟΛΟΣ | 15.09.2025 | 20:34
Βόλος: Δρομολόγιο «θρίλερ» για 19χρονη – Έπεσε θύμα παρενόχλησης μέσα σε υπεραστικό λεωφορείο - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 15.09.2025 | 19:12
Θετικό ντεμπούτο για τη Νίκη στη SL2 επικράτησε του ΠΑΟΚ Β (1-0) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.09.2025 | 18:18
«Πόλεμος δέκα ημερών» για να ανακοπεί η διάδοση της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα - Τσιάρας: Κινδυνεύουμε με lockdown - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 15.09.2025 | 16:55
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ασημένιο μετάλλιο για τον υπερηχητικό Εμμανουήλ Καραλή - ΒΟΛΟΣ | 15.09.2025 | 16:47
Δήμος Βόλου: Με χαρά και ικανοποίηση τα εγκαίνια στο 21ο Νηπιαγωγείο Βόλου - ΒΟΛΟΣ | 15.09.2025 | 16:34
Βόλος: Αύριο το τελευταίο αντίο στη 48χρονη Ειρήνη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Ν. Ιωνία - ΛΑΡΙΣΑ | 15.09.2025 | 15:55
Παρουσία της Σοφίας Ζαχαράκη τα εγκαίνια και ο αγιασμός του πρώτου ΕΠΑΛ που ιδρύθηκε στις φυλακές της Λάρισας (ΒΙΝΤΕΟ)
- ΒΟΛΟΣ | 14.09.2025 | 14:14
Τραγωδία στον Βόλο: Νεκρή 48χρονη σε τροχαίο στη Νέα Ιωνία - ΕΛΛΑΔΑ | 14.09.2025 | 14:33
Καιρός: Πολύ δυσάρεστα νέα από τον Γιώργο Τσατραφύλλια - «Καμπανάκι» για τις βροχοπτώσεις - ΒΟΛΟΣ | 14.09.2025 | 14:52
Βόλος: Χτύπησε την πρώην σύζυγό του με σφυρί στο κεφάλι - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 14.09.2025 | 09:57
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δικογραφία για έξι βουλευτές - ΛΑΡΙΣΑ | 15.09.2025 | 07:51
Ποιά μεγάλη πολυεθνική αλυσίδα εστιατορίων έρχεται στη Λάρισα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.09.2025 | 14:45
«Μαύρα σύννεφα» πάνω από την αγροτιά της χώρας από τη συμφωνία Mercosur και το ReArm Europe - ΛΑΡΙΣΑ | 14.09.2025 | 10:20
Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονης από τα Φάρσαλα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.09.2025 | 14:21
Αντιδράσεις για την πρόταση Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ για κατάργηση των ΚΥΔ – Στον αέρα 4.000 εργαζόμενοι