Ειδήσεις, νέα για Πολιτική

Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ ζητάει ο Νίκος Παπανδρέου

Να ενταχθούν στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, ΚΙΔΗΣΟ, απομεινάρια της ΔΗΜΑΡ και λοιπές κινήσεις και τάσεις ζητάει ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ

Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ ζητάει ο Νίκος Παπανδρέου
01.09.2019 | 13:07
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

 

Φωτιές ανάβει στη Χαριλάου Τρικούπη ο Νίκος Παπανδρέου που λίγες ημέρες πριν την 45η επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη, με άρθρο του στο «Βήμα» ζητάει «επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ» και εκλογή ηγεσίας μετά το Συνέδριο, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

«Το επικείμενο Συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβρη έχει μόνο ένα θέμα να αναδείξει: Το αίτημα για το «όλον ΠΑΣΟΚ». ΚΙΝΑΛ, ΚΙΔΗΣΟ, απομεινάρια του ΔΗΜΑΡ και λοιπές κινήσεις και τάσεις, όταν έρθει η στιγμή, να ενταχθούν όλα στο ΠΑΣΟΚ» αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ τον Μάρτιο, δεν πέτυχε τον σκοπό του, δηλαδή την ομογενοποίηση των κομμάτων:

«Τα κόμματα κάτω από την «ομπρέλα» του ΚΙΝΑΛ υπάρχουν ακόμη και βγάζουν μάλιστα και δικές τους ανακοινώσεις. Παράλογο αλλά αληθινό μεν, ότι άτομα που είχαν πρωτοστατήσει στην αλλαγή του φορέα και εκείνοι εμμέσως αποδέχονται ότι ήταν λάθος και ζητούν επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ». «Εάν ξαναγίνουμε ΠΑΣΟΚ, τότε η απήχησή μας και ο ρόλος μας στα πολιτικά δρώμενα της χώρας είναι δεδομένα» αναφέρει ο Νίκος Παπανδρέου στο άρθρο του στο «Βήμα», ζητώντας ευθέως από τη Φώφη Γεννηματά εκλογές και ανάδειξη αρχηγού του ΠΑΣΟΚ από τη βάση: « Αυτό πρέπει να είναι το διακύβευμα στο επερχόμενο Συνέδριο, αλλά και για τις ανοιχτές εκλογές για ανάδειξη αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Τι ζητάμε; Όχι επιστροφή στο παρελθόν, αλλά επιστροφή στις πραγματικές αξίες του ΠΑΣΟΚ, εκείνες του Σοσιαλισμού. Με ανοιχτές διαδικασίες!».

Ο Νίκος Παπανδρέου επικαλείται το άρθρο 41 του Καταστατικού και προειδοποιεί πως εάν δεν εκλεγεί από τη βάση Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλοιώνεται η δημοκρατική παράδοση της παράταξης και καταστρατηγείται το ίδιο το Καταστατικό, καθιστώντας την όποια άλλη οδό ως μη νόμιμη. «Μπορεί, δηλαδή, οποιοδήποτε μέλος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση αλλοίωσης του Καταστατικού και φυσικά να δικαιωθεί πανηγυρικά» επισημαίνει με νόημα, αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί ότι εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος θα υπάρξουν προσφυγές στη Δικαιοσύνη για παραβίαση του Καταστατικού.

«Αν δεν γίνουν εκλογές όπως ορίζει το Καταστατικό, το κόμμα θα μπει σε μια ανώφελη και επικίνδυνη εσωστρέφεια που θα συρρικνώσει και άλλο την όποια απήχηση έχει ακόμα στον κόσμο» υπογραμμίζει. Ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί την Χαριλάου Τρικούπη πως «¨μαγειρέματα¨ πίσω από κλειστές πόρτες με επιχειρήματα που προσβάλλουν την νοημοσύνη των προοδευτικών πολιτών θυμίζουν τακτικές κλειστών και αυταρχικών κομμάτων παλαιότερης εποχής. Άρα, κατόπιν Συνεδρίου, εκλογές. Έτσι θα αποκτήσουμε τον σωστό ¨αέρα¨ για την πορεία προς τα εμπρός», ενώ τονίζει με νόημα: «Ο υποψήφιος- υποψήφια Πρόεδρος έχει ένα θέμα να απαντήσει σε αυτές τις εκλογές: Θα συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ να υφίσταται ως κόμμα ή όχι; Φυσικά όποιος κατέβει για αρχηγός πρέπει να πιστεύει στο ΠΑΣΟΚ! Η προσπάθεια ¨αποπασοκοποίησης¨ έγινε με μια σειρά αποτυχημένων εγχειρημάτων όπως η Ελιά, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και εντέλει το Κίνημα Αλλαγής».

Πηγή news247.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Πολιτική

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^