ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Τα τελευταία λόγια της πριγκίπισσας Νταϊάνα πριν πεθάνει - Τι δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες πάνω από 20 χρόνια μετά
People

Στις 31 Αυγούστου του 1997, η πριγκίπισσα Νταϊάνα της Ουαλίας και σύζυγος του Καρόλου, του μεγαλύτερου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. Η Μεγάλη Βρετανία, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος θρηνούσε την «πριγκίπισσα του λαού». Δημοσίευμα του US report Today, αναφέρει πως αυτόπτης μάρτυρας φαίνεται να άκουσε τα τελευταία λόγια της πριγκίπισσας και είναι συγκλονιστικά.
Ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος δεν κατονομάζεται, φέρεται να υποστηρίζει πως η Νταϊάνα πίστευε ότι το τροχαίο δεν ήταν ατύχημα, αλλά στοχευμένο.
«Όταν την είδα για πρώτη φορά, φώναζε από τον πόνο και δεν είχε λιποθυμήσει. Φαινόταν ζαλισμένη και απροσονατολισμένη, την άκουσα να λέει: «Θεέ μου, τι μου συνέβη;».
Το αυτοκίνητο μέσα στο...
«Της είπαν πως έζησε μια τρομερή συντριβή αυτοκινήτου και έπρεπε να παραμείνει ακίνητη. Αρχικά ήταν ψύχραιμη αλλά μετά άρχισε να κραυγάζει από τους πόνους.Τότε, ανάμεσα στις φωνές, την άκουσα να ψιθυρίζει: ”Με σκότωσε, αυτός ο γ... μπάσταρδος με σκότωσε.Τι θα απογίνουν τα παιδιά μου;». Λίγη ώρα μετά, λιποθύμησε.
Παρά τους ισχυρισμούς του φερόμενου μάρτυρα, τα όσα δήλωσε δεν συμφωνούν με μαρτυρίες άλλων ατόμων που ήταν παρόντα στο δυστύχημα.
Σύμφωνα με άλλον επιβεβαιώμενο μάρτυρα, τον πυροσβέστη Χαβιέρ Γκουρμελόν, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος, η Νταϊάνα όντως αναρωτήθηκε για το τι συνέβη, άλλα δεν θυμάται να αναφέρεται στον ισχυρισμό ότι κάποιος την ήθελε νεκρή.
«Μπορούσα να δω ότι είχε έναν ελαφρύ κόψιμο στον δεξιό ώμο της, αλλά εκτός από αυτό δεν υπήρχε κανένας άλλος σοβαρός τραυματισμός. Προσπάθησα να την ηρεμήσω ... κινούσε το αριστερό της χέρι που ήταν ελεύθερο, αλλά το δεξί της χέρι ήταν παγιδευμένο», αναφέρει ο Χαβιέρ.
Όταν κατάφεραν να την σύρουν μακριά από τα συντρίμμια, χρειάστηκε να επανεκκινήσουν την καρδιά της. Μετά από αυτό, η πριγκίπισσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Αν και έρευνα που έχει διεξαχθεί, έχει καταλήξει πως η Νταϊάνα δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας όταν έγινε η σύγκρουση, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα θανάσιμα τραύματά της, θεωρίες συνωμοσίας υποστηρίζουν πως δολοφονήθηκε.
Παντρεύτηκε με τον Κάρολο...
Τον ισχυρισμό αυτό φαίνεται να υποστηρίζει και ο γιατρός Ρίτσαρντ Σέφερ, ο οποίος έχει ασχοληθεί με πάνω από 26.000 περιπτώσεις.
«Η σύγκρουση που έγινε δεν ήταν τόσο δυνατή που να δικαιολογεί τον θάνατό της. Επίσης, άτομα που έφτασαν πρώτοι στο σημείο της συντριβής υποστηρίζουν πως η Νταϊάνα ήταν σε θέση να επικοινωνεί και φαινόταν εντάξει. Όλο τυχαίως, στο δρόμο για το νοσοκομείο αισθανόταν όλο και χειρότερα. Βασικά χρειάστηκε άμεση χειρουργική επέμβαση στον θώρακα - και όλα αυτά προκλήθηκαν από μικρό σκίσιμο σε φλέβα μέσα στα πνευμόνια- ένας πολύ ασυνήθιστος τραυματισμός».
Η Νταϊάνα πέθανε σε ηλικία 36 ετών.
πηγή: newidea, huffingtonpost.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.09.2025 | 22:50
Στα 2,09 δισ. ευρώ ο ετήσιος προϋπολογισμός της ΚΑΠ για την Ελλάδα μετά το 2027,μειωμένος κατά 20% - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.09.2025 | 22:41
Δίμηνη διορία από την ΕΕ για τους ψηφιακούς χάρτες ΟΣΔΕ – Κίνδυνος αναστολής πληρωμών χωρίς έγκαιρο σχέδιο δράσης - ΒΟΛΟΣ | 18.09.2025 | 22:36
Ισοτιμία ελέγχων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου για τις κινεζικές πλατφόρμες (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.09.2025 | 21:42
Ανέλαβε καθήκοντα η νέα Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας (φωτ.) - ΔΙΕΘΝΗ | 18.09.2025 | 21:22
Χάος στη Βουλή της Αλβανίας για την υπουργό ρομπότ - Πέταξαν το Σύνταγμα στον Έντι Ράμα, δείτε βίντεο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.09.2025 | 20:53
Συνάντηση Δημ. Κουρέτα με τον Γραμματέα της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλο - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 20:47
Ξεκίνησε η διήμερη εκδήλωση των Αρχιτεκτόνων Λάρισας για τις εξελίξεις στον τομέα των κατασκευών και των δομικών υλικών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.09.2025 | 20:40
Αυτά είναι τα αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής κτηνοτρόφων Θεσσαλίας
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 17.09.2025 | 21:43
Είπε αλήθειες στους κτηνοτρόφους ο Δημήτρης Κουρέτας, για το εμβόλιο μη λογαριάζοντας πολιτικό κόστος (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 12:43
Ένταση από τους κτηνοτρόφους στην περιφέρεια για το εμβόλιο- Κουρέτας: απολυμαντικοί σταθμοί σε όλη τη Θεσσαλία (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.09.2025 | 09:16
Η ευλογιά των προβάτων περνάει στο… τραπέζι: Ξεφεύγουν οι τιμές, κίνδυνος για γάλα, φέτα και κιμά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 17.09.2025 | 08:17
Έμποροι αγοράζουν στα 17 λεπτά το κιλό το καλαμπόκι από Καρδίτσα λόγω ευλογιάς, όταν η τρέχουσα τιμή είναι 21 λεπτά (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 11:28
Πανελλαδική διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στην περιφέρεια -ζητούν άμεσα αποζημιώσεις και εμβόλιο για την ευλογιά (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 11:07
«Έφυγαν» από τη ζωή έξι Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 15:24
Θλίψη για το Λαρισινό μπάσκετ: Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Γεωργόπουλος - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 09:42
Φυτεία «μαμούθ» με πάνω από 5.000 δενδρύλλια χασίς στον Όλυμπο